Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκέμβριος, 2009

Χριστουγεννιάτικη συναυλία.......

Εικόνα
Χριστουγεννιάτικη συναυλία ……..         Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 το απόγευμα ,η Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης σε συνεργασία με το παραδοσιακό καφενείο Μητια διοργανώνει χριστουγεννιάτικη συναυλία με μελωδίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ,στο χώρο του παραδοσιακού καφενείου Μήτια , με τη μαθητική ορχήστρα εγχόρδων του ωδείου Φ. Νάκας Θεσσαλονίκης που διευθύνει η Παρασκευή Καραγιάννη  .Η Είσοδος είναι  ελεύθερη  για όλους . (φωτ. από παλαιότερη εκδήλωση , με την κ.Καραγιάννη στο χώρο της βιβλιοθήκης )

Χριστουγεννιάτικο απόγευμα στη Βιβλιοθήκη Ραψάνης !

Εικόνα
Οι γυναίκες της Ραψάνης συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής , στη αίθουσα της βιβλιοθήκης , συμμετέχοντας στην απογευματινή συνάντηση που οργάνωσε η βιβλιοθήκη και ο σύλλογος γυναικών Ραψάνης με αφορμή τις γιορτινές μέρες που έρχονται. Διαβάστηκαν αποσπάσματα από διηγήματα των Χριστουγέννων και έγινε προβολή DVD που σχετίζονται με την Ραψάνη καιτης εκδήλωσης  « Γιορτή κρασιού 2004, Αμπέλι ,Κρασί και Νυχτέρια στη Ραψάνη  » . Παράλληλα όλες τις γιορτές στο χώρο της βιβλιοθήκης θα πραγματοποιούνται δημιουργικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για τους μικρούς μας φίλους , κατασκευάζοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες . Επίσης , σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει το νέο ημερολόγιο  της Βιβλιοθήκης για το 2010 με  παλιές φωτογραφίες της Ραψάνης από το αρχείο της βιβλιοθήκης .

Μια βιβλιοθήκη διασκεδαστική......Sesame Street :no cookies in the library

Γιαννης Ρίτσος,100 χρόνια από τη γεννησσή του

Εικόνα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ:  Μέρα Μαγιού ... γεννήθηκε      Η ιστορική φωτογραφία που ενέπνευσε στον Γ. Ρίτσο τον «Επιτάφιο» Του 1909 την Πρωτομαγιά γεννήθηκε.

Μια πρώτη Γνωριμία με τη βιβλιοθήκη μας....

Εικόνα
Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης βρίσκεται στο χωρίο Ραψάνη του Νομού Λαρίσης (Δήμος Κάτω Ολύμπου ) ,που απέχει 40 χλμ. από την Λάρισα. Ιδρύθηκε με προεδρικό διάταγμα το έτος 1970 και λειτούργησε έως ,το έτος 2003 με την επωνυμία Κοινοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης. Η Βιβλιοθήκη ανήκει στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Κάτω Ολύμπου. Ιστορικά στοιχεία αναφέρουν την ύπαρξη πλούσιας βιβλιοθήκης στα μέσα του 18 ου αιώνα ,τα οποία κοσμούσαν την περίφημη «Μεγάλη Ελληνική Σχολή της Ραψάνης» .

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Εικόνα
Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης συμμετέχει στο σεμινάριο του ΠΙΝΕΠΘεσσαλίας από τις 14έως τις 18 /12/2009 με θέμα τις καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις στις βιβλιοθήκες .

Χριστούγεννα ήρθαν πάλι……

Εικόνα
Χ ριστούγεννα ήρθαν πάλι…… και Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης αρχίζει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της και φέτος . Σε συνεργασία με τον ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης , προσκαλεί όλες τις γυναίκες της Ραψάνης την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 5:00 μ.μ. ,στην αίθουσα της βιβλιοθήκης , σε μία απογευματινή συνάντηση με αφορμή τις γιορτινές μέρες που έρχονται. Θα διαβαστούν χριστουγεννιάτικα διηγήματα , και θα γίνει προβολή της εκδήλωσης «Γιορτή κρασιού 2004, Αμπέλι ,Κρασί και Νυχτέρια στη Ραψάνη » . Παράλληλα όλες τις γιορτές στο χώρο της βιβλιοθήκης θα πραγματοποιούνται δημιουργικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για τους μικρούς μας φίλους , κατασκευάζοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες .