Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουάριος, 2010

Μια ξεχωριστή Βραδιά .........

Εικόνα
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης παρουσίασε το νέο ημερολόγιο 2010 «Ραψάνη , ταξίδι στο χρόνο …..» στην κοπή της πίτας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στην οποία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Βαλσαμόπουλος Ν. και οι φορείς της Ραψάνης . Πρόκειται για ένα ημερολόγιο που περιλαμβάνει παλιές και πρόσφατες φωτογραφίες από το αρχείο της βιβλιοθήκης & της Μ. Αγγελή , οι οποίες συνοδεύονται από κείμενα του Ι. Χρυσικού , ο οποίος περιγράφει καταστάσεις και πρόσωπα που σημάδεψαν την παιδική και ενήλικη    ζωή του στη Ραψανη . Την καλλιτεχνική επιμέλεια έκανε η γραφίστρια Μιρέλλα Ζαχαριουδάκη –Αγγελή και η εκτύπωση είναι προσφορά των επαγγελματιών της Ραψάνης σε συνεργασία με το Τ.Σ. Ραψάνης και τη Βιβλιοθήκη . Το ημερολόγιο διατίθεται δωρεάν από την βιβλιοθήκη. Επίσης έγινε παρουσίαση του φυλλαδίου η επαγγελματική ζωή της Ραψάνης άλλοτε και τώρα , το οποίο θα αποτελέσει το έναυσμα για την συγκέντρωση φωτογραφιών που σχετίζονται με αυτή και θα κοσμήσουν την έκδοση του ημερολογίου για

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΕΙΟΥ 2010 -ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Εικόνα
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης θα κόψει  την  πρωτοχρονιάτικη  πίτας της , την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 7:00 το απόγευμα  στο καφενείο του Φιλιππίδη «Ραψανούπολη » στη πλατεία της Ραψάνης (2495061611).Η βραδιά θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική με λαϊκή ορχήστρα . Παράλληλα θα γίνει η παρουσίαση και η διανομή του νέου  ημερολογίου 2010 της βιβλιοθήκης   «Ραψάνη , ταξίδι στο χρόνο …..» . Πρόκειται για ένα ημερολόγιο που περιλαμβάνει παλιές και πρόσφατες φωτογραφίες από το αρχείο της βιβλιοθήκης & της Μιρέλλας Αγγελή , οι οποίες συνοδεύονται από κείμενα του Ι. Χρυσικού , ο οποίος περιγράφει καταστάσεις και πρόσωπα που σημάδεψαν την παιδική και ενήλικη ζωή του στη Ραψανη .   Την    καλλιτεχνική επιμέλεια έκανε η γραφίστρια Μιρέλλα Ζαχαριουδάκη –Αγγελή   και η εκτύπωση είναι προσφορά των επαγγελματιών της Ραψάνης σε συνεργασία με το Τ.Σ. Ραψάνης και τη Βιβλιοθήκη   . Το ημερολόγιο διατίθεται δωρεάν  από την βιβλιοθήκη.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ 2010

Εικόνα
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας , την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 7:00 το απόγευμα στο καφενείο του Φιλιππίδη «Ραψανούπολη » στη πλατεία της Ραψάνης .Η βραδιά θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική με λαϊκή ορχήστρα.Παράλληλα θα γίνει η παρουσίαση και η διανομή του ημερολογίου 2010 της βιβλιοθήκης «Ραψάνη , ταξίδι στο χρόνο …..» . Φωτ. από την περσινή κοπή πίτας ,2009

Ανοικτή επιστολή των επαγγελεματιών της Ραψάνης ,για τα προβληματα του χωριού λόγω Τεμπών .

Εικόνα
Προς το Δήμαρχο Κάτω Ολύμπου Σήμερα 10-1-2010 και ώρα 11:00 π.μ. συγκεντρωθήκαμε στο κοινοτικό γραφείο της Ραψάνης καταστηματάρχες και κάτοικοι της κοινότητας παρουσία του προέδρου κ. Παζάρα και μελών του τοπικού Συμβουλίου και μετά από γόνιμη συζήτηση αποφασίσαμε να συναντηθούμε μαζί σας να σας εκθέσουμε τα προβλήματα της κοινότητάς μας, τα οποία σημειωτέον οξύνθηκαν μετά το κλείσιμο του δρόμου στα Τέμπη και να ζητήσουμε να δράσετε αποφασιστικά και να βοηθήσετε για την επίλυσή τους.

Μια βραδιά με μελώδίες ......

Εικόνα
Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 το απόγευμα , η Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης σε συνεργασία με το παραδοσιακό καφενείο Μητια διοργάνωσαν χριστουγεννιάτικη συναυλία με μελωδίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ,στο χώρο του παραδοσιακού καφενείου Μήτια με τη μαθητική ορχήστρα εγχόρδων του ωδείου Φ. Νάκας Θεσσαλονίκης που διεύθυνε η Παρασκευή Καραγιάννη  ,κλείνοντας τον κύκλο των εορταστικών εκδηλώσεων . Προηγήθηκε η απογευματινή συνάντηση των γυναικών  και τα δημιουργικά εργαστήρια στο χώρο της βιβλιοθήκης .Η Ορχήστρα εγχόρδων ωδείου «Φ. Νάκας » αποτελείται από  Βιολιά : Σοφία Κουπίδου, Αλεξάνδρα  Τσιάρα ,   Νανά Μοχάμετ ,Παναγιώτα Χρυσικοπύλου ,Τσέλα:  Νιόβη Γκέρτζα   Κωνσταντίνος Θράβαλος .