Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκέμβριος, 2010

Χριστουγεννιάτικο απόγευμα στη Βιβλιοθήκη Ραψάνης !Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

Εικόνα
Οι κυρίες της Ραψάνης για μία ακόμη φορά συναντήθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης , σε μια απογευματινή συνάντηση με αφορμή τις γιορτινές μέρες που πέρασαν  . Η πρόεδρος της βιβλιοθήκης κ. Μάχη Τσάτσαρη διάβασε  χριστουγεννιάτικα διηγήματα , ο ιερέας του χωριού Πατήρ-Ευθύμιος  μίλησε για την σημασία των γιορτινών αυτών ημερών και στην συνέχεια γεύτηκαν τοπικά εδέσματα των Χριστουγέννων και άκουσαν κάλαντα και εορταστικά τραγούδια .

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ένα εκατομμύριο βιβλία θα δοθούν δωρεάν στην Αγγλία και στην Ιρλανδία στις 5 Μαρτίου κατά την διάρκεια έναρξης της Παγκόσμιας Νύχτας Βιβλίου . Τουλάχιστον 20, 000 εθελοντές θα δώσουν 48 κόπιες από τα αγαπημένα τους βιβλία ενώ 40, 000 κόπιες θα μοιραστούν από τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Ανάμεσα στους διοργανωτές βρίσκονται μεγάλα ονόματα συγγραφέων όπως Ντέιμον Αλμπάρν, Ντέιμαν Χέρστ, Αντονι Γκόρμλει και Τζει. Κ. Ρόουλινγκ.   «Το να δώσεις ένα εκατομμύριο βιβλία σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους είναι πρωτόγνωρο και πάρα πολύ συναρπαστικό» δήλωσε ο πρόεδρος της εκδήλωσης Τζέιμι Μπάινγκ.   «Ένα βιβλίο μας επιτρέπει να κρατήσουμε την εμπειρία κάποιου στα χέρια μας και να την απορροφήσει το μυαλό μας» δήλωσε ο Άντονι Γκόρμλει και πρόσθεσε ότι «αυτή η εκπληκτική ιδέα το πραγματοποιεί».   Σύμφωνα με το BBC και τον καλλιτεχνικό συντάκτη Ουίλ Γκόμπερτζ, «η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν 'καλωσορίστηκε' παγκοσμίως αφού αρκετοί βιβλιοπώληδες αντέδρασαν με τους 'μεγάλους'

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΑΨΑΝΗΣ

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι , ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης   θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του Σπιτιού του συλλόγου στη γραφική Ραψάνη . Η νέα στέγη του δραστήριου συλλόγου Γυναικών Ραψάνης, αποκτήθηκε μετά από μεγάλη   προσπάθεια των γυναικών της Ραψάνης και πραγματοποίησε  ένα όνειρο τους να έχουν την δική του στέγη για να στεγάσουν τις ποικίλες δραστηριότητες του . Πρόκειται για ένα πέτρόχτιστο σπίτι που αναπαλαιώθηκε από το σύλλογο και βρίσκεται κοντά στην Πλατεία   της Ραψάνης , ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο μπροστά από τον φούρνο .Η παρουσία όλων θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για τις γυναίκες του Συλλόγου .