Μια σημαντική δωρεά από το κοινωφελές ίδρυμα ΚΙΚΠΕ στη βιβλιοθήκη Ραψάνης »


Η Δημοτική βιβλιοθήκη της Ραψάνης έγινε αποδέκτης μια σημαντικής δωρεάς 133 βιβλίων , από το ΚΙΚΠΕ, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και πολιτιστικού έργου , εμπλουτίζοντας την συλλογής με βιβλία αποδεδειγμένα καλών εκδόσεων και ξεχωριστής θεματολογίας , μαζί με άλλες δέκα επιλεγμένες περιφερειακές βιβλιοθήκες σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Future Library  (www.futurelibrary.gr) στο πλαίσιο ενός πολυετούς προγράμματος ενίσχυσης και ουσιαστικής αναβάθμισης ενενήντα [90] βιβλιοθηκών της ελληνικής περιφέρειας που υλοποιείται υπό την αιγίδα του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

 Το Κοινωφελές Ιδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1988. Το τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο έχει αναλάβει την υποστήριξη μιας σειράς μακροπρόθεσμων δράσεων στον εν ευρεία έννοια εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό τομέα  σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και πολιτιστικά ιδρύματα (Μουσείο Μπενάκη, Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Future Library) . Κατ’έτος επίσης προγραμματίζει δραστηριότητες κοινωνικού έργου και πολιτιστικές παρεμβάσεις. την υλοποίηση των οποίων αναθέτει σε εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες . Τη διαδικασία επιλογής, για κάθε μια επιπλέον ετήσια δράση, υπαγορεύει η συνάρτηση της ποιότητάς της με το κόστος της. Για την υλοποίησή των ετησίων δράσεων του ιδρύματος επιζητείται συστηματικά, η συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και με πολιτιστικά ιδρύματα εγνωσμένου κύρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


΄Εργα εν προόδω

1.       Αξιοποίηση της συλλογής χάλκινων νομισμάτων με εκδόσεις (έντυπες και ηλεκτρονικές)/ εκθέσεις οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό και στους ερευνητές.

2.       Αξιοποίηση της συλλογής ελληνικών χαρτονομισμάτων με εκδόσεις (έντυπες και ηλεκτρονικές)/ εκθέσεις οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό και στους ερευνητές.

3.       Αξιοποίηση των αρχείων και του εικαστικού έργου του λογίου και ζωγράφου Βασίλη Φωτιάδη (1900;-1975) με εκδόσεις (έντυπες και ηλεκτρονικές)/ εκθέσεις οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό και στους ερευνητές.

4.       Ενίσχυση των ελληνικών περιφερειακών βιβλιοθηκών σε συνεργασία με την Future Library.



Β΄Επιπλέον δράσεις για το 2012

1.       Ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

2.       Διαλέξεις στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Ελλάδα και Δύση» σε συνεργασία με την Ε.Μ.Ε.ΙΣ. (Εταιρία Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας)

3.       Δύο υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε συνεργασία με το ίδρυμα Ν. και Λ. Τρίχα.

4.       Ενίσχυση για τη διεξαγωγή του διεθνούς συνεδρίου κλασσικών σπουδών με θέμα την ελληνιστική ποίηση σε συνεργασία με τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.

5.       Κύκλος διαλέξεων στο Μέγαρο Μουσικής για την τέχνη των κήπων.

6.       Ενίσχυση του Διεθνούς Νομισματικού Συνεδρίου με τίτλο «Greek coins and their imagesnoble issueshumble users”.



FUTURE LIBRARY





Η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα