Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2012

www.bookbook.gr Δείτε αυτ΄την εβδομάδα....

Εικόνα
Η Αμάντα Μιχαλοπούλου αναρωτιέται τι θα γινόταν αν… H συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου μας συστήνεται καθώς από την επόμενη εβδομάδα θα γράφει μαζί σας ιστορίες που ξεκινάνε από την ερώτηση «τι θα γινόταν αν;» Κάθε Τρίτη και για όλο το Μάιο θα ετοιμάζει την αρχή μιας ιστορίας και θα σας συστήνει τους ήρωες. Εσείς θα αναλαμβάνετε να τους ζωντανέψετε για να απαντήσουν με τις πράξεις τους στο «αν»! Ραντεβού λοιπόν την Πρωτομαγιά για την πρώτη μας ιστορία με την Αμάντα Μιχαλοπούλου. Δυο βδομάδες περίπου πριν τις εκλογές και εμείς αναρωτιόμαστε για το τι γνωρίζουν οι μικροί πολίτες της χώρας για τη διαδικασία των εκλογών, πώς αντιλαμβάνονται το ρόλο του ατόμου μέσα στο κοινωνικό σύνολο και τι γνωρίζουν για την νεώτερη ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία. Σκόπιμα δεν εντάξαμε σ’ αυτή την ενότητα βιβλία για την αρχαία ελληνική δημοκρατία καθώς είναι ο μοναδικός τομέας όπου η βιβλιογραφία είναι άφθονη.

Πάσχα στη βιβλιοθήκη...οι κατασκευές των παιδιών

Εικόνα

www.bookbook.gr Δείτε αυτη την εβδομάδα....

Εικόνα
  «Θὰ σ’ τὸ φτιάξω τὸ ξύλινο τ’ αὐγό. Θὰ σοῦ τὸ βάψω σὰν ἀληθινό. Θὰ σοῦ τὸ στείλω. Κανεὶς δὲν θὰ μπορέσει νὰ σὲ πειράξει. νὰ σὲ ραγίσει. Κανεὶς δὲν θὰ τὸ καταλάβει. Οὔτε κὰν ἐγώ. Θά ’ρθω νὰ τσουγκρίσουμε. Δηλαδή, αὐτὸς ὁ ἦχος μοῦ ἀρέσει. Τὸ τσάκ. Τὸ ράγισμά μου ἀπὸ σένα.» (απόσπασμα από το κείμενο του Θοδωρή Γκόνη "Γίνεται Πάσχα χωρίς εσένα;" που δημοσιεύτηκε στο Protagon.gr την Κυριακή 8 Απριλίου 2012) Με αυτό το εξαιρετικό κείμενο σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και σας προτείνουμε να εξερευνήσετε τις ιστορίες που κρύβονται μέσα σ’ ένα αυγό . Αυγά τόσα πολλά, τόσο διαφορετικά, αυγά που κρύφτηκαν στις σελίδες των βιβλίων. Αυγά για φάγωμα, αυγά για βάψιμο, αυγά από κότες, αυγά όμορφα, αυγά παράξενα, αυγά διάσημα (ο Χάμπτυ Ντάμπτυ), αυγά δράκου, αυγά ανθρώπινα(!), αυγά, τοποθεσία πάνω στο χάρτη. Ενημερωθείτε για τις καινούριες κυκλοφορίες , ξεφυλλίστε τα βιβλία και μαζί με τις λαμπάδες, τα αυγά και τους λαγούς

Διάλεξη του καθηγητή χειρουργικής , ιατρού Αθανασίου Ε. για τον καρκίνο του Μαστού.

Εικόνα
Η ι ατρική ομιλία με τον   αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής του Πανεπιστήμιου   Θεσσαλίας κ. Αθανασίου Ευάγγελο   με θέμα « Καρκίνος του Μαστού : η ύπουλη πάθηση που ξεγελάει τις γυναίκες    είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και  πληροφόρησε το κοινό σχετικά με την πρόληψη , την πάθαση και την θεράπεια του.

του Λάζαρου, του Λάζαρου!

Εικόνα

ΓΙΟΡΤΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ 2012 του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης

Εικόνα
 μία ακόμη έκθεση πραγματοποιήθηκε από το σύλλογο Γυναικών Ραψάνης με μεγάλη επιτυχία.

Ιατρική ομιλία με θέμα τον Καρκίνο του Μαστού

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών διοργανώνει ιατρική ομιλία με τον   αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής του Πανεπιστήμιου   Θεσσαλίας κ. Αθανασίου Ευάγγελο   με θέμα « Καρκίνος του Μαστού : η ύπουλη πάθηση που ξεγελάει τις γυναίκες   ». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή των Βαΐων 8 Απριλίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης   στη Ραψάνη.