Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2013

Αγίος Γεωργίος εκ Ραψάνης -Εορτασμοί

Εικόνα
Ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Ραψάνης , με λαμπρότητα εορτάζουν και φέτος την μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εκ Ραψάνης , τον πολιούχο και προστάτη διδάσκαλο, στην   Πανδημοτική εορτή   την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 στην Ραψάνη. Παράλληλα εορτάζεται και η μάχη του Προφήτη Ηλία κατά την επανάσταση του 1878, που έγινε την ίδια μέρα.         Το πρόγραμμα του εορτασμού: Δευτέρα   4 Μαρτίου: 5.00μ.μ . Κατανυκτικός εσπερινός στην εκκλησία του εορτάζοντας Αγίου Γεωργίου του εκ Ραψάνης. Τρίτη   5 Μαρτίου: -9.00π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνατίου - 11.00 π. μ. επιμνημόσυνη   δέηση   στην   Κεντρική Πλατεία   και κατάθεση στεφανιών   για τους ήρωες της μάχης του Πρ. Ηλία Ραψάνης κατά την   επανάσταση του 1878.Τήρηση ενός λεπτού σιγής. -Κατάθεση στεφάνων -τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων -Ακολουθεί δεξίωση.          

Ψηφιακό υλικό βιβλιοθήκης

Εικόνα
              Η δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης έχει προχωρήσει στην ψηφιοποίηση του μεγαλύτερου   μέρους του σπάνιου υλικού της που διαθέτει, προσφέροντας στο ερευνητικό κοινό της , και όχι μόνο,   μεγαλύτερη και γρηγορότερη πρόσβαση. . Το σπάνιο χειρόγραφο « το Κατάστιχο του Αγίου Αθανασίου» , χειρόγραφα Ραψανιωτών, ημερολόγια, επιστολές και λοιπά έγγραφα έχουν ψηφιοποιηθεί και είναι στη διάθεση του κοινού. Το ημερολόγιο του ελληνοδιδάσκαλου Ιωάννη Αθαν.  Δουμακή , που το καλοκαίρι δωρίστηκε από τα εγγόνια του  στη βιβλιοθήκη έχει ενσωματωθεί και αυτό στην ψηφιακή συλλογή. Σύντομα θα αναρτηθούν και στο διαδίκτυο στην σελίδα της βιβλιοθήκης   http://rapsanilibrary.blogspots.gr/ , και μέσω facebook@rapsanilibrary.com ,   twitter@rapsanilibrary.com   . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν   στο mail : rapsanilibrary@yahoo.gr .

βιβλιοθήκη στα fm

Εικόνα
      ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΣΤΑ FM Η ραδιοφωνική εκπομπή της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης και της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κάθε Κυριακή κοντά σας, 10 - 12 το πρωί, μέσα από τη συχνότητα του Επικοινωνία 94 FM Ραδιόφωνο Δήμου Ηρακλείου Αττικής. (www.94fm.gr) Επιμέλεια - Παρουσίαση: Γιώργος Γλωσσιώτης, Χριστίνα Κυριακοπούλου, Φρόσω Παυλίδου, Δημήτρης Πολίτης   Στην εκπομπή της 27ης     Ιανουαρίου είχαμε τη     μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε τους κκ Δημήτρη Κουή και Παντελή Μπράττη. Ο Δημήτρης Κουής είναι μηχανικός Η/Υ και πληροφορικής, διδάκτωρ ΕΜΠ, συνεργάτης του   Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β.) και του ΤΕΙ Αθήνας, πρώην ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας σε θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης και έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό, την εκπόνηση και την υλοποίηση συστημάτων πληροφόρησης στα πλαίσια της συνεργασίας του με τον Σ.Ε.Α.Β.. Αυτή την περίοδο είναι υπεύθυνος για τη     δράση «Ανάπτυξη     Ελεύθερων Ηλεκτρο