Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αύγουστος, 2013

Μουσείο Χρωμάτων στην Γιορτή κρασιού Ραψάνης

Εικόνα

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2013

Εικόνα
O Δήμος Τεμπών-ΔΟΠΑΠΕΠΤ   , η Τοπική Κοινότητας Ραψάνης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ,Περιφερειακή ενότητα Λάρισας έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στη Γιορτή Κρασιού και Αμπελιού Ραψάνης.   Την Παρασκευή και Σάββατο 30 &   31    Αυγούστου 2013.             Η γιορτή θα γίνει στο χώρο έκθεσης και προβολής τοπικών προϊόντων στην Αγία Τριάδα Ραψάνης .   Με τιμή Ο Δήμαρχος ΚΟΛΛΑΤΟΣ Κ.   Παρασκευή 30/8/2013   21:00   -Έναρξη εκδήλωσης -       Χαιρετισμός Δημάρχου Τεμπών κ. Κ. Κολλάτου -       Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ραψάνης κ. Γαγάρα Νικόλαου -       Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ραψάνης κ. Παζάρα Μ.   -       Χαιρετισμός επισήμων   21:30   –Ομιλία   Γεωργίου Τσάνταλη αντιπροέδρου οινοποιίας   ΤΣΑΝΤΑΛΗ         -Προβολή DVD για τη Ραψάνη , το αμπέλι και το κρασί   22:00 – Καλλιτεχνικό πρόγραμμα         -Χορευτικά συγκροτήματα του Δ. Τ

Χρωματίζω τον έναστρο νυχτερινό ουρανό με τον Χιυνάιβας Ιωάννης

Εικόνα
   ο υπέυθυνος του αστεροσκοπείου Λάρισας, κ. Χουνάιβας Ιωάννης  μας μίλησε για τα αστέρια.

η υπόσχεση

Εικόνα
  διαβάσαμε το βιβλίο της Άννας Κονόμος καοι αναζητήσαμε τη σχέση ανάμεσα στις φωτογραφίες και τις μνήμες

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΡΑΨΑΝΗΣ 2013

Εικόνα
Την   Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Αυγούστου   θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Κρασιού & Αμπελιού στο χώρο εκδηλώσεων της Αγίας Τριάδας στην είσοδο του χωριού , με ώρα έναρξης 9 το βράδυ. Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες της γιορτής και φέτος   , στην έναρξή   την Παρασκευή με την δημοτική ορχήστρα του Δρογκούλα Θοδωρή - Σ. Δέλιου     και το Σάββατο με τη   παραδοσιακή ορχήστρα του   Βαγγέλη Κονιτόπουλου   και το συγκρότημα Λεγκάτο της Μουσικής σχολής του Δ. Τεμπών   .Παράλληλα , Οι επισκέπτες     θα έχουν την δυνατότητα για μια ακόμα χρονιά   να γευθούν δωρεάν   το περίφημο Κρασί Ραψάνης , να παρακολουθήσουν   δημοτικούς χορούς από τοπικούς   συλλόγους της περιοχής και να περιηγηθούν στα περίπτερα των τοπικών φορέων της Ραψάνης .Την γιορτή διοργανώνει ο Δήμος Τεμπών-ΔΟΠΑΠΠΕΤ σε συνεργασία με την Τοπική κοινότητα Ραψάνης και τους τοπικούς φορείς και συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Θεσσαλία , Περιφερειακή ενότητα Λάρισας .

Το φωτο-κόμικ της βιβλιοθήκης μας

Εικόνα
Βρίκαμε το θέμα, τραβήξαμε φωτογραφίες  γράψαμε την ιστορία .Το φωτοκόμικ μας είναι έτοιμο!Που πήγε το φάντασμα;

μια μουσικό ποιητική βραδιά , την παρασκευή από την ΕΛΟΣΥΛ

Εικόνα

8η γιορτή δωρητών -ακόμα μια χρονία στην Ραψάνη

Εικόνα
η εθελόντρια Ζησάκη Κατερίνα η εθελόντρια Τζίκα Δέσποινα Καλημέρα σας. Σας καλωσορίζουμε στην 8 η κατά σειρά γιορτή δωρητών. Μια γιορτή που τιμάει αυτούς που προσφέρουν , και είναι πολλοί, γιατί για μας τιμή η προσφορά σας. Την χρονιά που πέρασε η βιβλιοθήκη κέρδισε ένα μεγάλο αριθμό αναγνωστών , επιβεβαιώνοντας την τάση των καιρών για επιστροφή του κόσμου στις βιβλιοθήκες λόγο κρίσης. Πολλά σχολεία της Λάρισας αλλά και του δήμου μας επισκέφτηκαν φέτος την βιβλιοθήκη παράλληλα με την επίσκεψη στο Μουσείο οίνου και Αμπέλου Ραψάνης, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της βιβλιοθήκης Ραψάνη: ιστορία , πολιτισμός και οίνος στους πρόποδες του Ολύμπου» διαρκείας   2 ωρών απευθύνεται σε παιδιά   κάθε ηλικίας και προσαρμόζεται ανάλογα με τις απατήσεις κάθε σχολείου.. Η προσέλευση τους ξεπέρασε τις προσδοκίες μας , και τους ευχαριστούμε για τον ενθουσιασμό και την ζωντάνια που μετέδωσαν στο γραφικό χωρίο μας.

8η Γιορτή Δωρητών -Κυριακή 11 Αυγούστου

Η Τοπική Κοινότητα και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών διοργανώνουν την 8 η Γιορτή δωρητών για μία ακόμα χρονιά για να τιμήσουν τους   δωρητές βιβλίων και όχι μόνο   που   συνεχώς εμπλουτίζουν την βιβλιοθήκη   με τις προσφορές τους. Τιμητική πλακέτα θα δοθεί στην   πρώην Πρόεδρος της βιβλιοθήκης   κ. Ανδρομάχη Τσάτσαρη για την συνολική προσφορά της . Η εκδήλωση   θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Αυγούστου και ώρα 11:00 π.μ. στο χώρο εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης.  

Μουσικοποιητική βραδία στην πλατεία της Ραψάνης

Απόψε το βράδυ τα μέλη της ΕΛΟΣΥΛ Λάρισας θα παρουσιάσουν ένα μουσικό ποιητικό   πρόγραμμα στην πλατεία της Ραψάνης στις 7:30 μ.μ. .

Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος…

                Συνεχίζεται με επιτυχία η καλοκαιρινή εκστρατεία της Δ.Β. Ραψάνης του Δήμου Τεμπών παράλληλα με τις 103 Βιβλιοθήκες του   πρόγραμμα τος     το υ   Future Library με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» .Μέχρι τα τέλη Ιουλίου 828 παιδιά παρακολούθησαν τις πολύχρωμες δραστηριότητες της βιβλιοθήκης .Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την δραστηριότητα με το μαύρο βιβλίο των χρωμάτων , βιβλίο με την γραφή των τυφλών, μαθαίνοντας να γράφουν με το σύστημα Braille και μπαίνοντας για λίγο στην θέση ενός τυφλού ατόμου   . Αυτή την Παρασκευή Χρωματίζουμε τον έναστρο νυχτερινό ουρανό ,με τον Χουναίβα Ιωάννη του Αστεροσκοπείου Λάρισας, το Σάββατο διαβάζουμε τον Ελμερ   ο παρδαλός ελέφαντας και φτιάχνουμε ένα τεράστιο παρδαλό ελέφαντα

η ασπρόμαυρη φωτογραφία .....

Εικόνα

το μάυρο βιβλίο των χρωμάτων :το βιβλίο των τυφλών

Εικόνα
                    διάβάσαμε το βιβλίο της Μαρένα Κόττι και μάθαμε να γράφουμε το σύστημα braille

η ιστορία του μαύρου

Εικόνα
η χρονογραμμή του μαύρου

τι είναι άσπρο;τα φαντάσματα είναι άσπρα

Εικόνα

Πως να κάνεις τα πάντα-η ομάδα κατασκευών της βιβλιοθήκης -η ομάδα πάτσγουορκ

Εικόνα
ψηφιδώτα από όσπρια πατσγουορκ