Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2014

25 η Μαρτίου στη Ραψάνη-μια ωραία εκδήλωση με το Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης

Εικόνα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Εικόνα
   ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ , ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΥΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Κ.ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΑΨΑΝΗΣ.

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2014-Πρόσκληση Εθελοντών

Εικόνα
  Η δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης σας θέλει κοντά της και σας προσκαλεί να ζήσετε για τρίτη φορά ένα διασκεδαστικό, δημιουργικό και ...γεμάτο αντιθέσεις καλοκαίρι!... Από 15 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου το Future Library διοργανώνει, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Δήμου Θεσσαλονίκης και πολλές άλλες Βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα, και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, μια Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας!!! Ελάτε λοιπόν να γίνετε εθελοντές στην Εκστρατεία μας! Σ’ έναν κόσμο, όπου οι αντιθέσεις επικρατούν, βοηθήστε μας να δημιουργήσουμε τον δικό μας κόσμο, μέσα από τα βιβλία, τις ιστορίες, τη γνώση και την τέχνη. Σας περιμένουμε και φέτος να χαράξουμε νέες διαδρομές με χιλιάδες αντιθέσεις! Θα ζήσουμε μαζί καινούριες εμπειρίες! Όλες οι δεξιότητες είναι ευπρόσδεκτες, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι, ανάλογα με τις  Από 15 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου η βιβλιοθήκη μας

3o Βιωματικό Σεμινάριο Future Library - Group 6

Εικόνα
Στις 5-6-7 Μαρτίου 120 υπάλληλοι από 100 περίπου Δημόσις και Δημοτικές Βιβλιοθήκες, βρεθήκαμε πάλι στη Βέροια με σκοπό να σχεδιάσουμε την καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014. Οι εκπαιδεύτριές μας Κυρίες: Ειρήνη Βοκοτοπούλου, Μαρία Αγγελίδου, Δάφνη Λιαναντωνάκη, Ελένη Σβορώνου, Έφη Φουρίκη και Αρετή Μίγγου μας έδωσαν ένα σκασμό ιδέες που θα κάνουν το καλοκαίρι μας ακόμη πιο συναρπαστικό, με πολύ πείραμα, μουσική και φυσικά βιβλία, καλά παιδικά βιβλία. Το προσωπικό και οι εθελοντές του Future Library ήταν δίπλα μας ανά πάσα στιγμή και περάσαμε ένα ευ΄χαριστα δημιουργικό τριήμερο!!! Το σεμινάριο χρηματοδότησε εξ' ολοκλήρου το Ιδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" και το ευχαριστούμε για άλλη μια φορά. Εδώ παραθέτω τις φωτογραφίες από το γκρουπ 6. Δεν είναι και οι καλύτερες του κόσμου, αλλά "από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα!!!" που έλεγε και η γιαγιά μου... (από τον καλό συνάδελφο Θανάση Κούρογλου, Παιδικές βιβλιοθήκες Καρδίτσας )

12 γυμνάσιο Λάρισας στη Ραψάνη!

Εικόνα

Αγίος Γεώργιος εκ Ραψάνης

Εικόνα

Χαρούμενοι χαρταετοί (future library) !

Εικόνα

Και περάσαμε όμορφα...

Εικόνα
    Πολύχρωμους   χαρταετούς , αποκριάτικες μάσκες και τον παραδοσιακό μάρτη κατασκεύασαν τα παιδία το πρωί του Σάββατου στους χώρους της Δημοτικής βιβλιοθήκης Ραψάνης , ενώ το απόγευμα της Κυριακής αναβίωσε το παραδοσιακό έθιμο της χάσκας με την βοήθεια του ηλικιωμένου Παπακώστα Ηλία   και τα σουρούκια , και οι γυναίκες του συλλόγου Γυναικών Ραψανης τραγούδησαν αποκριάτικα τραγούδια.