Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτώβριος, 2014

Οι εκκλησίες της Ραψάνης κ η Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων , ομιλία στο Χατζηγιάννειο Τετάρτη 5 Νοεμβρίου

Εικόνα
       Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης σε συνεργασία μ ε την Δη μ οτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγ μ ατοποιηθεί   την Τετάρτη 5 Νοε μ βρίου 2014 και ώρα 19:00 στο « Χατζηγιάννειο Πνευ μ ατικό Κέντρο Λάρισας » .                         Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των χριστιανικών μ νη μ είων της Ραψάνης και ιδιαίτερα της ιστορικής Μονής των Αγίων Θεοδώρων . Ο μ ιλητές οι κυρίες Σταυρούλα Σδρόλια , προϊστα μ ένη της Ζ ’ Εφορείας   Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του νο μ ού Λάρισας μ ε θέ μ α   « Οι εκκλησίες της Ραψάνης και η Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων », και η φιλόλογο Ευαγγελία Βλαχοστέργιου - Τσιρονίκου μ ε θέ μ α « Τα τοπωνύ μ ια της Ραψάνης ».      

Εκδρομή του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης στα Αμπελάκια

Εικόνα
Ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης οργανώνει για τα μέλη του εκδρομή στα Αμπελάκια για τον εσπερινό του Αγίου Γεωργίου εκ Αμπελακίων , την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 και ώρα αναχώρησης 3:30 από την πλατεία της Ραψάνης.

Η εθνική εορτή της 28 Οκτωμβρίου 1940 στη Ραψάνη.Μια σεμνή εκδήλωση

Εικόνα

Σχολικές εορτές για τις εθνικές επετείους στη Ραψάνη, μέσα από το φωτογραφικό αρχείο της βιβλιοθήκης

Εικόνα

Επίσκεψη Αμερικανών στο Μουσείο Οίνου κ Αμπέλου Ραψάνης

Εικόνα
Αμερικανοί προμηθευτές του κρασιού Ραψάνης επισκευτηκαν το μουσειο Οίνου Ραψάνης , συνοδευόμενοι απο τους κ. Κυριακίδη και Σαλπιγκίδη της Ευαγγέλου Τσάνταλη , θέλοντας να δούν από κοντά το χωριό μας που φημίζεται για το κρασί του!

Σκοτεινό Χωριό: Έκθεση φωτογραφίας του Λευτέρη Παρασκευαΐδη στο Mosaic Underground

Εικόνα
Η Ραψάνη ...σκοτείνη!και στην Αθήνα!Για όλους τους Ραψάνιωτες που ζουν εκεί! Σκοτεινό Χωριό: Έκθεση φωτογραφίας του Λευτέρη Παρασκευαΐδη στο Mosaic Underground

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης | Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης | Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας

Δημοτικό Σχολείο Καλοχωρίου στη βιβλιοθήκη Ραψάνης

Εικόνα
Το Δημοτικό σχολείο Καλοχωρίου Λάρισας, στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας που συμμετέχει , ήρθε στη βιβλιοθηκη μας και ξεναγήθηκε στους χώρους της ! Στη συνέχεια μιλήσαμε για τους Αντίθετους κόσμους της καλοκαιρινής εκστρατείας μας και Χαρτογραφήσαμε αντίθετους κόσμους

Εκδήλωση για τις Ιστορικές Εκκλησίες της Ραψάνης

Εικόνα
Ο   Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης διοργανώνει στη Λάρισα πολιτιστική έκδήλωση με τα εξής θέματα: 1.«Οι εκκλησίες της Ραψάνης και η Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων». Το θέμα θα αναπτύξει η   Σταυρούλα Σδρόλια, προϊσταμένη της ΙΖ’ Εφορείας   Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του νομού Λάρισας.   2.Η φιλόλογος Βαγγελίτσα Βλαχοστέργιου θα παρουσιάσει τη μελέτη του Θανάση Δουμακή «Τα τοπωνύμια της Ραψάνης», ανάτυπο από τον τόμο 66 του περιοδικού Θεσσαλικό Ημερολόγιο. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των χριστιανικών μνημείων της Ραψάνης και ιδιαίτ e ρα της ιστορικής Μονής των Αγίων Θεοδώρων, για την οποία   η πολιτεία οφείλει να την εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα σηντήρησης και διάσωσης των τοιχογραφιών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο «Χατζηγιάννειο»   την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:00.  

Νεο συμβούλιο στο Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης

Εικόνα
Ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης , διεξήγαγε   την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014   τις εκλογές του για το νέο προεδρείο του, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Τοπικής Κοινότητας Ραψάνης. Στις εκλογές εκλέχτηκαν οι εξής και αναλαμβάνουν Πρόεδρος , η Γιαννούκα Αικατερίνη , Αντιπρόεδρος  Παρασκευαίδου Ελισάβετ , Γενική Γραμματέας   Αγγελή Μαρία ( Μιρέλλα ) , Ταμίας   Οικονόμου Λουκρητία , Μέλη   Κανέλλα Αικατερίνη ,   Κουρτάρα Νώτα Σταμούλω ,   Παζάνα Αναστασία ,   Παρίση Πελαγία , Φιλίπποβα Μαργαρίτα .   Για την Εξελεγκτική Επιτροπή Βαλαή Αποστολία, Αγγελική Γεροβασίλη , Πανταζή Χάϊδω. Ο Σύλλογος προσκαλεί τα μέλη του στη θεια λειτουργία που θα κάνει το πρωί του   Σάββατου 25 Οκτωβρίου στο Ι.Ν. του Αγίου Κοσμά Ραψάνης και μετά για καφέ στο σπίτι του συλλόγου.

Η εκπομπή "Επιστροφή στο χωριό" του Alpha στη Βιβλιοθήκη Ραψάνης

Εικόνα
η εκπομπή Επιστροφή στο χωρίο του Alpha, βρέθηκε στη βιβλιοθηκη στα πλαίσια των γυρισμάτων που κάνει για την περιοχής του Κάτω Ολύμπου.

To 42o Δημοτικό στη Ραψάνη | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας

To 42o Δημοτικό στη Ραψάνη | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας

Επίσκεψη 42ου Δημ.Σχολείου Λάρισας , στη Ραψάνη , Μουσείο Οίνου κ Βιβλιοθήκη

Εικόνα
Το Μουσείο οίνου και αμπέλου Ραψάνης , επισκέφτηκε η Β τάξη   του 42 ου       Δημοτικό σχολείο Λάρισας μαζί με τις δασκάλες Αβτζόγλου Ελένη, Μαστορογιάννη Καίτη & Ταμουρίδου Αγαθή   την περασμένη Πέμπτη   . Τα παιδιά , μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος που εκπονείτε   ,   παρακολουθήσαν όλα τα στάδια της καλλιέργεια του αμπελιού , την διαδικασία του τρύγου , της οινοποίησης και της απόσταξης και επισκέφτηκαν   τη Δ. Β. Ραψάνης   . Παράλληλα , η περιήγηση ολοκληρώθηκε   με   την επίσκεψη στο μνημείο του Μ.Καραγάτση.

Εκλογές στο Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης | Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας

Εκλογές στο Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης | Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας

Ψηφιδωτά στη βιβλιοθήκη Ραψάνης

Εικόνα
Μια εύκολη τεχνική ψηφιδωτού , έργο του μικρού μας φίλου Φερνάντο!

Ενας θεσμός - προορισμός | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ενας θεσμός - προορισμός | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο για τις βιβλιοθήκες , μεταξύ των οποίων αναφέρετε και η βιβλιοθηκη μας.Ευχαριστούμε πολύ!

Το παιδικό βιβλίο χωρίς εικόνες | ΚΟΣΜΟΣ | Protagon

Το παιδικό βιβλίο χωρίς εικόνες | ΚΟΣΜΟΣ | Protagon

Γιορτή Ακτινιδίου 2014-Δήμος Τεμπών

Εικόνα
  10 Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΥ - ΑΙΓΑΝΗΣ Για 10 η συνεχή χρονιά , ο Δήμος Τεμπών και o ΔΟΠΑΠΕΠΤ διοργανώνουν   την γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού - Αιγάνης , το Σαββάτο 18 & την Κυριακή 19 Οκτωβρίου   . Η   γιορτή πραγματοποιείται όπως και πέρυσι πριν την συγκομιδή των ακτινιδίων   , σε μια προσπάθεια του δήμου που έχει   ως σκοπό να προβάλει το εξαιρετικό αγροτικό προϊόν που παράγει ο τόπος και   συνεχίζει να   αποτελεί μια από τις   κορυφαίες   εκδηλώσεις     του    Δήμου Τεμπών   . Με την ετήσια αυτή εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος καταβάλλεται προσπάθεια για την προβολή των ακτινιδίων της περιοχής, που ξεχωρίζουν πανελλήνια για τη γεύση τους, το μέγεθος και το σχήμα τους. Η προσπάθεια αυτή φαίνεται ότι έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό αφού τα ακτινίδια Πυργετού – Αιγάνης έχουν γίνει ευρύτερα γνωστά .       Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου το βράδυ   στις 7:00 μ.μ. , στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική ημερίδα με την παρουσία ειδικών

Η εκμπομπή του ΤRT Αναζητώντας τις Ρίζες μας , παρουσιάζει την φετινή γιορτή κρασιού Ραψάνης !

Εικόνα
η εκμπομπή του ΤRT Αναζητώντας τις Ρίζες μας με τον Θ. Σδρούλια , παρουσιάζει αυτή την Κυριακή 12 Οκτωμβρίου την φετινή Γιορτή Κρασιού Ραψάνης , και συγκεκριμένα την 1η μέρα!

η βιβλιοθηκη μέσα από τα μάτια των παιδιών ...συνέχεια...

Εικόνα

Φωτογραφικό αρχείο Δ.Β.Ραψάνης

Εικόνα
Φθινοπωρινή Ραψάνη, όλοι στα καφενεία! Αρχείο Δ.Β.Ραψάνης , Φωτ.αρχείο Μπάκαβου Σ.

η βιβλιοθήκη μέσα από τα μάτια των παιδιών...συνέχεια.....

Εικόνα

Το σκοτεινό χωριό!έκθεση φωτογραφίας του Λευτ.Παρασκευαίδη με θέμα την Ραψάνη

Εικόνα
Η έκθεση φωτογραφίας του Ραψανιώτη φωτογράφου , παρουσιάζει μια άλλη εικόνα της Ραψάνης!Πέμπτη 8:30 μ,μ, στη Θεσσαλονίκη

Αγγλοι στο Μουσείο Οίνου & Αμπέλου Ραψάνης

Εικόνα

η βιβλιοθήκη Ραψάνης μέσα από τα μάτια των παιδιών!

Εικόνα
Η βιβλιοθηκη Ραψάνης μέσα από τα μάτια των παιδιών !Τι γράψανε όταν του ρωτήσαμε τι είναι η βιβλιοθηκη για αυτούς;