ΕΟΡΤΑΣΜΟΊ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΚ ΡΑΨΑΝΗΣ


Ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Ραψάνης σας προσκαλούν στην  Πανδημοτική εορτή για τη  μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εκ Ραψάνης , τον πολιούχο και προστάτη διδάσκαλο, την Πέμπτη  5 Μαρτίου 2015  . Παράλληλα εορτάζεται και η μάχη του Προφήτη Ηλία κατά την επανάσταση του 1878.Πρόγραμμα:

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 και ώρα 5.15 μ.μ.: Λιτανευτική κάθοδος των ιερών λειψάνων και εν συνεχεία Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας  και θείου κηρύγματος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ραψάνης, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

 Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 και ώρα 7.30 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και εν συνεχεία  προηγιασμένη  θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου  Ραψάνης, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη π. Αχιλλίου, πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου.

11.00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία της Ραψάνης για τα θύματα της Ραψάνης στην επανάσταση του Ολύμπου του 1878,

5.00 μ.μ. Μεθέορτος εσπερινός, μέγα απόδειπνο και τα Κτητορικά του Αγίου Γεωργίου, του Νεομάρτυρος.

 

ο Μορφωτικός σύλλογος Ραψάνης θα εχει λεοφωρείο από Λάρισα για Ραψάνη , ώρα αναχώρησης 7:45 το πρωι 5/3  από την πλατεία Λαού.Τηλέφωνο κράτησης 6977861987 (γαγάρας γιώργος)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα