Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουάριος, 2015

Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ Ο προστάτης άγιος των γεωργών και αμπελουργών

Εικόνα
Αύριο γιορτάζει ο Αγίος Τρύφων , προστάτης των αμπελουργών . Η εορτή του το Φεβρουαριο , μήνα του κλαδεματος των Αμπελιών.

πρόγραμμα Διά βίου μάθησης του Δήμου Τεμπών στο χώρο της βιβλιοθήκης Ραψάνης

Εικόνα
Το πρόγραμμα Διά βίου μάθησης του Δήμου Τεμπών , και συγκεκριμένα το σεμινάριο Ασφάλεια -Ποιότητα Τροφίμων ολοκλήρωσαν οι γυναικές του Συλλόγου Γυναικών . Οι γυναίκες παρακολουθήσαν μια σειρά μαθημάτων στο χώρο της βιβλιοθήκης Ραψάνης , διεύρυνοντας τις γνώσεις τους πάνω στο θέμα.

Περί βιβλιοθηκών...και αισιοδοξίας - Η Αυγή Online

Εικόνα
Περί βιβλιοθηκών...και αισιοδοξίας - Η Αυγή Online

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Παζάρας | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας

Ο Ραψανιώτης πάπας , ενάρετος και σεμνός .Καλό παράδεισο! Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Παζάρας | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας

ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Εικόνα
Στις 17 Ιανουαρίου 2015 και στην ταβέρνα ΚΡΑΣΟΜΑΝΑ στη Ραψάνη Λάρισας, ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Με την παρουσία τους τίμησαν το Σύλλογο, ο πρώην Υπουργός κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Πρόεδρος της Ραψάνης Ν. Γαγάρας,ο Αντιδήμαρχος κάτω Τεμπών κ. Χ. Τσάτσαρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι,ο κ Κ. Μανώλης,Ε. Μπουζέλης, Γ. Νικολάου, και κ. Μαιμάρης, οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Δ. Ζήλος, κ. Αν. Γκαραγκούνη και ο Πρόεδρος του Μορφωτικού κ. Α. Δουμακή ... ς.Ο Πατέρας Βυσαρίων ευλόγησε την πίτα του συλλόγου. Αμέσως μετά η Πρόεδρος του Δ.Σ. Αικ. Γιαννούκα, έλαβε τον λόγο και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την τιμή προς τον σύλλογο. Αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του συλλόγου για το έτος 2014. και ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και καλή Χρονιά . Η βραδιά κύλησε με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από το μουσικό σύνολοτου κ. Χαλατζη. Τα νοστιμότατα εδέσματα της –ΚΡΑΣΟΜΑΝΑΣ-, και το κόκκινο κρασί της Ραψάνης, κράτησαν το κέφι και τον χορό μέχρι το πρωί. Η τυ

#01 Μουσείο Αμπέλου κ Οίνου στη Ραψάνη

Εικόνα
#01 Μουσείο Αμπέλου κ Οίνου στη Ραψάνη διαβάστε για το Μουσειο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης!Το άρθρο του νέου περιοδικού για το κρασί Μονόπολ !

Dig In: Tiffany's Wine of the Year hails from Greece | MLive.com

Dig In: Tiffany's Wine of the Year hails from Greece | MLive.com TIFFANY’S Wine & Spirits Η RAPSANI GRANDE RESERVE 2008 είναι το κρασί της χρονιάς του 2014 Με μια ακόμη διάκριση έκλεισε το 2014 για την οικογένεια οίνων της Ραψάνης της Οινοποιίας μας. Ειδικότερα, η ετικέτα RAPSANI GRANDE RESERVE εσοδείας 2008 ανακηρύχτηκε ως το «κρασί της χρονιάς» με 94 βαθμούς από το TIFFANY’s Wine & Spirits, έναν από τους πλέον καταξιωμένους ανεξάρτητους retailers της Αμερικής. Πίσω από την επιτυχία του TIFFANY’s Wine & Spirits βρίσκεται ο Saad Mandwee, ... διάσημος Consultant Sommelier στο Michigan, την 9η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πολιτεία και μία από τις πλέον οινόφιλες των ΗΠΑ. Στρατηγικός συνεργάτης του ο Joe Cekola, ιδιοκτήτης της εταιρίας διανομής IMPERIAL BEVERAGE και συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης από το 1933, με έδρα το Michigan. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Saab Mandwee κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του 2014 «η επιλογή του κρασιού της χρονιάς δεν εξαρτάται μόν

O Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης θα κόψει την ετήσια πίτα του στη Ραψάνη, στην ταβέρνα Κρασομάνα , το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα.

Εικόνα
O Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης θα κόψει την ετήσια πίτα του στη Ραψάνη, στην ταβέρνα Κρασομάνα , το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα.  

360° Geo Reportage | ARTE

360° Geo Reportage | ARTE Τηλεοπτικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε χθες στο γερμανικό κανάλι ARTE όπου παρουσιάζονται οι ομορφιές του Ολύμπου καθώς επίσης η "κρασομάνα" Ραψάνη μαζί με τους οίνους TSANTALI RAPSANI και τις δραστηριότητες της Τσάνταλη στην άνω οινοπαραγωγική περιοχή (βλέπε Min. 35:18)

Το Χωριό μου

Εικόνα
δείτε ένα σύντομο , αλλά όμορφο βιντεάκι για την Ραψάνη μας...

Καλή χρονιά !

Εικόνα

Στιγμιότυπα απο την πρωτοχρονιά στη Ραψάνη!

Εικόνα
Στην πλατεία της Στολισμένης Ραψάνης μ ... ε αρκετό κόσμο, παρά το τσουχτερό κρύο και το χιόνι, έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Με βεγγαλικά τραγούδια και ευχές από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου καλωσορίσαμε τον Νέο Χρόνο.. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Τοπικού κ. Ν. Γαγάρας με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης κ. Α. Γιαννούκα έκοψαν την πίτα. Το νόμισμα κέρδισε ο Σωτήρης Γιαννούκας. Ευχές σε όλους για την Νέα χρονιά .

Καλή Χρονιά

Εικόνα