Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2015

Ζωγραφίζωντας κεραμικά....

Εικόνα
 ζωγραφίζωντας κεραμικές γλαστρούλες στην αρχή , μετά μεγαλύτερες ...ομορφύναμε την γωνία των βιβλίων του Καραγάτση στη βιβλιοθήκη μας σήμερα.Καλό σαββατοκύριακο!

Σεμινάριο της Ε.Ε.Β.Ε.Π. στη Θεσσαλονίκη 27/3

Εικόνα
Σήμερα η βιβλιοθήκη μας παρακολουθησε το πολύ καλό σεμινάριο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονομων που έγινε στη δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης με τις εξαιρετικές συναδέλφους Σόφια ζαπουνιδου και Αικατερίνη γιαννουκακου. Καταπληκτικες εισηγήσεις.

και φέτος γιορτάσαμε διαφορετικά την 25η Μαρτίου στη Ραψάνη

Εικόνα
Φέτος ο καιρός δεν μας επέτρεψε να γιορτάσουμε όπως κάθε χρόνο την εθνική επέτειο της 25 η Μαρτίου. Αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Γιόρτασε και με το παραπάνω.η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων, η κυρία χρυσοχοου εεκφώνησε τον πανηγυρικό. Οι γυναίκες χόρεψαν και τραγούδησαν ο κύριος τσελιος είπε ποιηματα το ιδιο και η κυρια μιρελλα κ ο κυριος Παπακώστας Χρόνια πολλά σε όλους.

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Ραψάνη

Εικόνα
  Την 25 η Μαρτίου   ημέρα Τετάρτη    του 2015 και ώρα 10:00 το πρωί για την επέτειο της Εθνικής Γιορτής της 25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821   θα τελεσθεί   ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Ιερό Ναό της Παναγίας Θεοτόκου   Ραψάνης στην οποία προσκαλούνται να έλθουν  όλοι οι κάτοικοι της Ραψάνης.           Μετά τη δοξολογία , συγκέντρωση των Αρχών και των κατοίκων μπροστά στο γραφείο του Δ/Δ Ραψάνης και Επιμνημόσυνη Δέηση .   Στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από τις αρχές κ.λ.π. ως εξής: 1.Τοπική Κοινότητα   Ραψάνης 2. Διοικητής Α.Τ. Ραψάνης 3. Για την Εθνική Αντίσταση, 4 . Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης , 5. Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης   Αμέσως μετά θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων και ο Εθνικός ύμνος . Πανηγυρικός της ημέρας από την φιλόλογο κ. Πόπη Χρυσοχόου. Τραγούδια και χοροί από το Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης.           ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ   των σπιτιών και καταστημάτων από το πρωί της 24 ης Μαρτίου   μέχρι της δύσης της 25 ης Μαρτίου   2015.

η βιβλιοθήκη μας ..στο Δημοτικό σχολείο Καλοχωρίου του Δ.Τεμπών

Εικόνα
Ο Σύλλογος διδασκόντων του Δημοτικού σχολείου –Νηπιαγωγείου Καλοχωρίου , την Παρασκευή 20 Μαρτίου προσκάλεσε την συγγραφέα και σχολική σύμβουλου Αναστασοπούλου Ελένη στο χώρο του σχολείου    , η οποία παρουσίασε το βιβλίο της το μυστικό της Ερασμίας και του Εραλντ   στα παιδιά και παράλληλα μίλησε με τους γονείς για την διαχείριση των σχέσεων μεταξύ γονέων και μαθητών. Την εκδήλωση προλόγισε η βιβλιοθηκονόμος της Δ.Β.Ραψάνης του Δ.Τεμπών κ. Πανταζή   Χαίδω και μίλησαν επίσης η   διευθύντρια του σχολειού κ. Μποντικούλη Ευανθία και η νηπιαγωγός κ. Τσιρώνη Κων/νια . Το σχολείο συμμετέχει στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας της πρωτοβάθμιας   και έχει ήδη δημιουργήσει την μικρή του βιβλιοθήκη που συνεχώς εμπλουτίζετε.

Στηρίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών ............

Εικόνα
Την Κυριακη 22 Μαρτίου και ωρα 12 πμ στην πλατεία της Ραψάνης μαζεύουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπων. Περιμενουμε τη βοήθεια σας σε είδη πρώτης ανάγκης, ρύζι, όσπρια, σάλτσα, λάδι, χαρτικά είδη, είδη καθαριότητας κτλ.Η Ραψάνη στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών και στέλνει μήνυμα αλληλεγγυής και συνεργασίας .( οποιαδήποτε άλλη στιγμή , μπορείτε να αφήνετε τις προσφορές σας στο κτήριο της κοινότητας , στην είσοδο υπάρχουν καλάθια.)

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ Ο ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Γιαννης Παιδης BLOG

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ Ο ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Γιαννης Παιδης BLOG

το Δημοτικό Σχολείο Πυργετού ........στη Ραψάνη

Εικόνα
Με αφορμή την Γιορτή του Αγίου Γεωργίου εκ Ραψάνης , η βιβλιοθηκη γέμισε χαρούμενες φωνές από το Δημοτικό Σχολείο Πυργετού , που μαζί με τους δασκαλούς τους επισκέυτηκαν τη βιβλιοθηκη , εκκλησιάστηκαν στον Ι.Ν. Παναγίας και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων της μαχης του 1878 στη Ραψάνη. Παράλληλα πραγματοποιησαν επίσκεψη στο Αστυνομικό τμήμα Ραψάνης , στο φούρνο του κ. Γιαννούκα και στο κρεωπολείο του κ . Βαλαή , στα πλαίσια μαθήματος για τα επαγγέλματα.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΊ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΚ ΡΑΨΑΝΗΣ

Ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Ραψάνης σας προσκαλούν στην  Πανδημοτική εορτή για τη  μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εκ Ραψάνης , τον πολιούχο και προστάτη διδάσκαλο, την Πέμπτη  5 Μαρτίου 2015  . Παράλληλα εορτάζεται και η μάχη του Προφήτη Ηλία κατά την επανάσταση του 1878.Πρόγραμμα: Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 και ώρα 5.15 μ.μ . : Λιτανευτική κάθοδος των ιερών λειψάνων και εν συνεχεία Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας  και θείου κηρύγματος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ραψάνης, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου .   Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 και ώρα 7.30 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και εν συνεχεία  προηγιασμένη  θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου  Ραψάνης, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη π. Αχιλλίου, πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου. 11.00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία της Ραψάνης για τα θύματα της Ραψάνης στην επανάσταση του Ολύμπου