Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2015

Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης , θα εγκαινιάσει το Εκκλησιαστικό Μουσείο - κειμηλιοθήκη του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Ραψάνης , το Σάββατο 2 Μαΐου

Εικόνα
Ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης , θα εγκαινιάσει το Εκκλησιαστικό Μουσείο - κειμηλιοθήκη   του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Ραψάνης , το Σάββατο 2 Μαΐου μετά το πέρας της θείας λειτουργίας   , ανήμερα της εορτής   ανακομιδής λειψάνων του Μεγάλου   Αθανασίου   , παρουσία του   Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. κ. Ιγνατίου . Από την Λάρισα θα υπάρχει   λεωφορείο για την μετακίνηση στη Ραψάνη ,   πού θα αναχωρήσει στις 8 το πρωί. Τιμή εισιτηρίου 8€. Τηλέφωνα δηλώσεων συμμετοχής 2495061444 και 21410554453 .

Ραψανιώτικα τοπιά, με χρώμα Ανοίξης......Μέρη που όλοι περπατήσαμε.....

Εικόνα
 Ραψανιώτικα τοπιά, με χρώμα Ανοίξης......Μέρη που όλοι περπατήσαμε.....

Παγκόσμεια ημέρα βιβλίου 23 Απριλίου

Εικόνα
Από το: "Το βιβλίο που θα σε κάνει να αγαπήσεις τα βιβλία" της Φρανσουάζ Μπουσέ, εκδόσεις Πατάκη.

Σχολικές εκδρομές μιας άλλης εποχής ....

Εικόνα
Ανοιξιατικός καιρός, σχολικές εκδρομές μιας άλλης εποχής.1907 , στην περιοχή Αλώνι Ραψάνης στο Ανήλιο , εκδρομή του Δημοτικού Σχολείου Ραψάνης με τους δασκαλούς του.

Γιορτή Λουλουδιών στη Ραψάνη!

Εικόνα

ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ στη Ραψάνη (trailer)

Εικόνα
 Γευσεις και Οίνος  στην Ραψάνη , επαναληψη εκπομπής Κυριακή του Θωμά

Πασχά στην Ραψάνη την δεκαετία του 50 και του 60.Φωτογραφικό αρχείο Δ.Β.Ραψάνης.Καλό Πασχα , Χρόνια Πολλά

Εικόνα
 Πασχά στην Ραψάνη την δεκαετία του 50 και του 60.Φωτογραφικό αρχείο Δ.Β.Ραψάνης.Καλό Πασχα , Χρόνια Πολλά

η εκπομπή Γεύσεις και Οίνος στη Ραψάνη

Εικόνα
 η εκπομπή Γεύσεις και Οίνος με τον Βασίλη Γαλανό, που προβάλεται από την Μακεδονία ΤV κάθε Κυριακή στις 12:00 το πρωί , έκανε γυρίσματα στους αμπελώνες της Ραψάνης και στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης.Η εκμπομπή θα προβληθεί την Κυριακή του Πάσχα στις 12:00 το πρωί και σε επανάληψη την Κυριακή του Θωμά.

Όλες οι εποχές στην ραψανη!

Εικόνα
Το ανθισμενο μπαλκόνι της βιβλιοθήκης μας και στο βάθος οι χιονισμένες πλαγιές του κισσαβου. Όλες οι εποχές στην ραψανη!

Μεγάλη εβδομάδα στην Ραψάνη

Εικόνα
Πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα.Από το φωτογραφικό μας αρχείο ανασύραμε μια σπάνια φωτογραφία μεταφοράς επιταφίου στα τέλη του 1960.Η πομπή βρίσκεται στην πλατεία με τους κατοίκους να κουβαλάνε τον λιτό επιτάφιο και τις αρχές του τόπου να συνοδεύουν , τα κοριτσάκια με τα καλαθάκια τους .....Μεγάλη εβδομάδα στη Ραψάνη .

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου μαζί με την συγγραφέα Λυτώ Τσακίρη-Παπαθανασίου

Εικόνα
Σήμερα γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στο νηπιαγωγείο Πυργετου μαζί με την συγγραφέα Λητώ ΤΚακιρη Παπαθανασίου και τις ιστορίες της ζιζι της λαγουδινας που έχει κόρη μπαλαρίνα. Η ιστορία αυτή μας δείχνει πως ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνησουμε με τα παιδιά μας.

Καλωσόρισμα στην Ανοιξη ....

Εικόνα

το τμήμα μηχανικών χωροταξιας πολεδομιας και περιφερειακης ανάπτυξης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας μαζί με 20 Γάλλους μεταπτυχιακους φοιτητές στο Μουσείο Οίνου Ραψάνης

Εικόνα
Το μουσείο οίνου και αμπέλου ραψανης επισκευτηκε σήμερα το τμήμα μηχανικών χωροταξιας πολεδομιας και περιφερειακης ανάπτυξης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας μαζί με 20 Γάλλους μεταπτυχιακους φοιτητές που φιλοξενεί. Τους συνόδευαν οι καθηγητές κύριος Γουσιος Δημήτρης και η κυρία Δήμητρα Γακη.