Είναι η πρώτη φορά που βιβλιοθήκες της Θεσσαλίας κάνουν μαζί μια κοινή δράση και είναι η αρχή μιας συνεργασίας, όπου στο μέλλον θα γίνουν κι άλλες δράσεις με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με τις Βιβλιοθήκες που υπάρχουν στην περιοχή μας. ο Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day).

Είναι η πρώτη φορά που βιβλιοθήκες της Θεσσαλίας κάνουν μαζί μια κοινή δράση και είναι η αρχή μιας συνεργασίας, όπου στο μέλλον θα γίνουν κι άλλες δράσεις με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με τις Βιβλιοθήκες που υπάρχουν στην περιοχή μας.
ο Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day).
Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών "με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών".
Πέντε Βιβλιοθήκες της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα, η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας "Κωνσταντίνος Κούμας", το ΔΗ.Κ.Ι. Βόλου και οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας αποφάσισαν να γιορτάσουν τη συγκεκριμένη ημέρα με κοινές δράσεις.
Το πρωί της Τετάρτης 18 Μαΐου παιδιά τάξεων δημοτικών σχολείων των πόλεων αυτών, θα επισκεφτούν την ίδια ώρα τους χώρους των 5 βιβλιοθηκών και κάποιων τοπικών μουσείων, όπου θα ακούσουν για μουσεία, εκθέματα, κανόνες συμπεριφοράς σ’ ένα μουσείο, θα ξεναγηθούν διαδραστικά σε διάφορα μεγάλα μουσεία της Ελλάδας και του κόσμου και θα φτιάξουν τα δικά τους εκθέματα, για το μουσείο της τάξης τους!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα