Future Library Unconference 2013


Future Library Unconference 2013

Βιβλιοθήκες δημιουργικές, βιβλιοθήκες που εμπνέουν τον κόσμο

 

Unconference 2013 | 9 - 10 Δεκεμβρίου 2013

Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο Πειραιώς

&

Μαραθώνιος Δημιουργικότητας στα 9 Media Labs | 6 - 7 Δεκεμβρίου 2013

Δράμα|Κοζάνη|Τρίκαλα|Λειβαδιά|Κόρινθος|Ναύπακτος|Κερατσίνι-Δραπετσώνα|Ηλιούπολη|Χανιά

 

Το 2012 έκλεισε για το Future Library με το άνοιγμα 8 ανακαινισμένων παιδικών βιβλιοθηκών στην Κεντρική Μακεδονία και την επιτυχημένη  διοργάνωση του πρώτου Unconference.

Ακολουθώντας τα χνάρια της περσινής χρονιάς, και φέτος κλείνουμε το χρόνο με το τετραήμερο Future Library Unconference 2013: στις 6 & 7 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε το άνοιγμα των 9 Media Labs με έναν Μαραθώνιο Δημιουργικότητας και στις 9 & 10 Δεκεμβρίου συναντιόμαστε όλοι μαζί στο Μουσείο Μπενάκη για το Unconference 2013.

Συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε ιδέες και να εμπνέουμε την κοινότητα!

 

Μαραθώνιος Δημιουργικότητας στα 9 MEDIA LABS | 6-7 Δεκεμβρίου 2013

Οι νέοι, μοντέρνοι και δημιουργικοί χώροι στη Δράμα, την Κοζάνη, τα Τρίκαλα, τη Λιβαδειά, την Κόρινθο, τη Ναύπακτος, το Κερατσίνι-Δραπετσώνα, την Ηλιούπολη και τα Χανιά θα υποδεχθούν τη γενιά «Y», αλλά και το ευρύτερο κοινό με εργαστήρια τεχνολογίας, αστρονομίας, αισθητικής, φωτογραφίας, θεάτρου, μουσικής, comics, yoga, μέχρι και μαγειρικής!

Μέσα από ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να «κατέβουν 100 μέτρα κάτω από τη γη» στα υπόγεια του CERN, να ανακαλύψουν τις δυνατότητες που έχει ένα music studio με εργαστήρια που θα κάνουν DJs και τοπικοί μουσικοί και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, να στήσουν ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο, να εκπέμψουν ζωντανά από τις συχνότητες των βιβλιοθηκών, να μυηθούν στον κόσμο του You Tube και τoυ Google Site, να γιορτάσουν το άνοιγμα των media labs με βραδιές μουσικής και χορού από Hip-Hop μέχρι και Jazz!

 

 

Unconference 2013 | 9-10 Δεκεμβρίου 2013

Φέτος το Unconference είναι πολυπολιτισμικό και διεθνές! Θα φιλοξενήσει περισσότερους από 40 ομιλητές και περίπου 400 συμμετέχοντες, επαγγελματίες στο χώρο των Βιβλιοθηκών, της δημιουργικής βιομηχανίας, του πολιτισμού, του βιβλίου, της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας.

 

Με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αλλά και με τις υποτροφίες που προσφέρθηκαν με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και του Europeana Foundation, καθώς και με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου δημιουργικοί άνθρωποι από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη θα συμμετέχουν και θα παρουσιάσουν πρωτότυπες δράσεις, workshops, performances, διαδραστικές ομιλίες και πολλά ακόμη happenings.

Ανάμεσά τους θα βρεθούν επίσης σημαντικές προσωπικότητες από την αρχιτεκτονική ομάδα Mecanoo, τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες της πόλης Aarhus της Δανίας, το CERN, τη Europeana, τη Βρετανική πρωτοβουλία “Get it Loud in Libraries”, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης και του Ελσίνκι, αλλά και τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Σερβίας και της Βουλγαρίας, το Tirana art Lab, τη Google, τη Vodafone, το Συν-Αθηνά και πολλούς άλλους δημιουργικούς οργανισμούς.

Design, καινοτομία, αποθετήρια μνήμης, e-books, γενιά «Υ» είναι κάποιες από τις θεματικές που θα αγκαλιάσουν το φετινό συνέδριο, ενώ σε 2 Βαλκανικές Σκηνές θα ξεδιπλωθούν καινοτόμες πρωτοβουλίες από το χώρο των βιβλιοθηκών και του ευρύτερου πολιτισμικού πεδίου των Βαλκανίων.

 

Κάτω από την «πολύχρωμη ομπρέλα» του Future Library Unconference 2013, οι βιβλιοθήκες θα βρεθούν στο επίκεντρο της ελληνικής και παγκόσμιας σκηνής, ξεκινώντας από ένα διαφορετικό Μαραθώνιο Δημιουργικότητας και ολοκληρώνοντας με το διήμερο «αντι-συνέδριο» στο Μουσείο Μπενάκη.

 

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και είστε όλοι καλεσμένοι!

Ελάτε να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις με ανθρώπους από όλο τον κόσμο!

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η συμμετοχή απαιτεί προεγγραφή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας.

 

Το συνέδριο θα παρουσιαστεί και ζωντανά με live streaming στο διαδίκτυο (μέσα από την ιστοσελίδα του Unconference 2013).

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Future Library:





 

Επικοινωνία για θέματα Τύπου:

Ναταλία Κατηφόρη natalia@opusltd.com | 2130317478 | 6972345289

& Κατερίνα Αποστολοπούλου katerina@opusltd.com |2130317478 | 6948173955

 

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΔΩΡΗΤΗΣ

 

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και αναμένεται να επιφέρουν αισθητές, διαχρονικές και θετικές κοινωνικές επιρροές. Επίσης, το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

 

 

 

 

                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ME TH ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ME THΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 
 
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
 
 
 
 
 
 
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
 
 
 
 
 
 

 


 


 



 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα