11 διεθνή εκθεση βιβλίου-Ραψανη μια φορά κι ένα χωρίο ...στα χρόνια της κρίσης.




Τίτλος εισήγησης: " Ραψάνη ,μια φορά κι ένα χωριό ...στα χρόνια της κρίσης!  Οι υπηρεσίες της Δημοτικής βιβλιοθήκης Ραψάνης στα πλαίσια της Τοπικής Κοινότητας  "
 Χάιδω Πανταζή ,βιβλιοθηκονόμος MSc, Υπεύθυνη Δ. Β. Ραψάνης του Δήμου Τεμπών. 
 
 
Περίληψη: Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης βρίσκεται στο ημιορεινό χωριό Ραψάνη του Δήμου Τεμπών , γνωστό για το περίφημο κόκκινο κρασί του. Σε μια περιοχή κατά βάση αγροτική ,κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και με τουριστική κίνηση κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες  , η βιβλιοθήκη προσάρμοσε τις υπηρεσίες που προσφέρει προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης σχεδόν όλων των αναγκών των κατοίκων του χωριού, αποτελώντας το κέντρο της τοπικής κοινωνίας .
            Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, η βιβλιοθήκη προσφέρει στους χρήστες πλήρη ενημέρωση για προκηρύξεις, νέες θέσεις εργασίας και αποτελεί το συνδετικό κρίκο με την έδρα του Δήμου, σε συνεργασία με όλους του τοπικούς φορείς οργανώνει την τουριστική προβολή του χωριού ,  συμμετέχει έμπρακτα ακόμη και στην διανομή τροφίμων προς στους ασθενέστερους κατοίκους της περιοχής της και βοηθάει το αγροτικό πληθυσμό ενημερώνοντας καθημερινά από την μεταβολή των καιρικών συνθηκών μέχρι τις δηλώσεις καλλιέργειας που καταθέτουν .


 



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα