Μια φορά και ένα χωριό, η Ραψάνη… και οι ιστορίες του Λα Φονταίν.

Μια φορά και ένα χωριό, η Ραψάνη… και οι ιστορίες του Λα Φονταίν.
Οι γαλλικοί μύθοι μπλέκονται με τις αφηγήσεις της Ραψάνης με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων , που φέρνουν μνήμες παιδικής ξεγνασίας και ιστοριών που αφηγούνταν δίπλα στο τζάκι! Ιστορίες αντίθετες αλλά και τοσο κοινές!
Σήμερα το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, στην τάξη των νηπίων θα παρουσιαστούν, μια ιστορία της Ραψάνης, που καταγράφηκε πρώτη φορά από την πρώην διευθύντρια του κέντρου Λαογρ...αφίας της ακαδημίας Αθηνών κ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη από την γιαγιά Ευανθία Κιού, Ραψανιώτισσα. Το παραμύθι έχει αναφορά στο λύκο και τον φτωχό που ψάχνει την τύχη του , και αφηγείται πολύ στα μέρη μας. Ετσί , διαλέγουμε και μια αντίστοιχη ιστορία του Λαφονταίν , ο λύκος που έγινε βοσκός .
Η ίδια εκδήλωση θα επαναλειφθεί και την Πέμπτη στο τμήμα των νηπίων του Ινστοτούτου , και τις γιορτές των χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς στη βιβλιοθηκη Ραψάνης , σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα