Προστασία και αξιοποίηση του δάσους των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης. Οι τοπικές κοινωνίες συναποφασίζουν




Πρόσκληση

          Ο Δήμος Τεμπών σε συνεργασία με την Τοπική κοινότητα Ραψάνης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα :  Προστασία και αξιοποίηση του δάσους των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης. Οι τοπικές κοινωνίες συναποφασίζουν, που θα πραγματοποιηθεί στη Ραψάνη ,στο χώρο του Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης , το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα  11:00 π.μ. ..
                                                                                    Ο Δήμαρχος Τεμπών
                                                                                    Κολλάτος Κων.
Πρόγραμμα:
11:00 π.μ.: Έναρξη ημερίδας ,χαιρετισμός Δημάρχου Τεμπών κ. Κολλάτου Κων. .
11:10 π.μ. : Χαιρετισμός επισήμων.
11:20 π.μ. : Νιτσιάκος Βασίλης: Φύση και πολιτισμός. Τα ιερά δάση.Καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
11:40 π.μ.  Δρ Καλλιόπη Στάρα :Ιερά δάση στη σύγχρονη εποχή: Το παράδειγμα του Ζαγορίου και της Κόνιτσας". Μεταδιδακτορική ερευνήτρια Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
12:00 π.μ. : Δρ. Ρήγας Τσιακίρης: "Δυνατότητες θεσμικής προστασίας αιωνόβιων δασών. Το δάσος των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης"., Δασολόγος Δασαρχείου Ιωαννίνων, σύμβουλος ΥΠΕΝ
12:20 π.μ. Δημήτρης Κούρτης, :Η προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και το Δάσος των Αγίων Θεοδώρων: Νομικές και δικαιοπολιτικές προσεγγίσεις. Δικηγόρος - διεθνολόγος, Υποψήφιος Διδάκτορας Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής ΑΠΘ. 
12: 40 π.μ. Σδρόλια Σταυρούλα :Η μονή των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης. Αρχαιολόγος Προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Λάρισας .
1:00 μ.μ.: Πέρας ημερίδας.







Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα