Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Η βιβλιοθήκη μας στις χρυσές βιβλιοθήκες σύμφωνα με τη Γενική Κατάταξη Βιβλιοθηκών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2016,ανάμεσα σε 123 βιβλιοθήκες.


Η βιβλιοθήκη μας στις χρυσές βιβλιοθήκες σύμφωνα με τη Γενική Κατάταξη Βιβλιοθηκών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2016,ανάμεσα σε 123 βιβλιοθήκες.
Αφιερωμένο στα παιδιά μας ,που κάθε καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί προσπαθούμε ,σε όσους στηρίζουν τη βιβλιοθήκη στο έργο της,στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος , στην αξιαγάπητη κυρία Ειρήνη Βοκοτοπούλου που σχεδιάζει τα πάντα και στους συναδέλφους μας βιβλιοθηκονόμους , που αλλάζουμε και μοιραζόμαστε απόψεις ,ιδέες για να γινόμαστε καλύτεροι.Ετοιμαζόμαστε για την καινούργια χρονία!!
ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Γενική Κατάταξη Βιβλιοθηκών - Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2016
Τα κριτήρια βάσει των οποίων κατατάχθηκαν οι βιβλιοθήκες είναι τα παρακάτω:
1. Ο αριθμός των εργαστηρίων που υλοποιήθηκαν
2. Το ποσοστό των εργαστηρίων που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το μόνιμο προσωπικό των βιβλιοθηκών
3. Υλοποίηση των τριών εργαστηρίων (κίνησης, αρχιτεκτονικής, αισθήσεων) που διδάχτηκαν στο σεμινάριο και των τελετών έναρξης και λήξης.
4. Το ποσοστό εξασφάλισης των 105 προτεινόμενων για την Κ.Ε. βιβλίων.
5. Προμήθεια αναλωσίμων για την υλοποίηση των εργαστηρίων.
6. Συνεργασία με τοπικούς φορείς για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων εργαστηρίων.
7. Παρουσία στο facebook, τόσο με κοινοποιήσεις ή αναρτήσεις σχετικά με την καλοκαιρινή εκστρατεία, όσο και συμμετοχή στο διαδικτυακό παιχνίδι «γίνε εξερευνητής του κόσμου».
Τα κριτήρια αξιολογούν:
Το μόνιμο προσωπικό της βιβλιοθήκης που παρακολούθησε το σεμινάριο (αριθμός εργαστηρίων, υλοποίηση και σχεδιασμός, συνεργασία με τοπικούς φορείς, παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).
Τον φορέα στον οποίο υπάγεται η βιβλιοθήκη (αγορά βιβλίων και αναλωσίμων, εξασφάλιση προσωπικού βιβλιοθήκης). Για το λόγο αυτό οι Βιβλιοθήκες στις οποίες η Κ.Ε. συντονίστηκε και υλοποιήθηκε αποκλειστικά από εθελοντές δεν συγκέντρωσαν πόντους στο κριτήριο 2.
Με το σύστημα πόντων, οι βιβλιοθήκες κατανέμονται σε χρυσές, αργυρές και χάλκινες ανάλογα με τους πόντους που συγκέντρωσαν.