Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα στη Ραψάνη με γιορτινές μυρωδιές και ιστορίες που αγαπούν τα Χριστούγεννα .Χριστούγεννα στη Ραψάνη με  γιορτινές μυρωδιές και ιστορίες που αγαπούν τα Χριστούγεννα .
Οι γιορτές πλησιάζουν και η Ραψάνη μπαίνει σε γιορτινούς ρυθμούς .Αρχίζοντας με την καθιερωμένη εκδήλωση εδώ και χρόνια του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης που σε συνεργασία με την Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης και τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη συνάντηση στο φιλόξενο, πέτρινο σπίτι του Συλλόγου Γυναικών, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 4 το απόγευμα στη Ραψάνη. Τα έθιμα των γιορτών θα παρουσιαστούν από τους μεγαλύτερους στους μικρότερους, συνοδευόμενα από τα γλυκίσματα που θα φτιάξουν οι χρυσοχέρες γυναίκες του Συλλόγου της Ραψάνης .Πασπαλισμένα με ιστορίες και αφηγήσεις των γιορτών. Μαζί μας η συγγραφέας Ιωάννα Γκανέτσα , που με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, θα μας αφηγηθεί τις ιστορίες της με λίγη νοσταλγία, χαρά, συγκίνηση, προσμονή για τις γιορτινές μέρες.
Η Βιβλιοθήκη Ραψάνης θα είναι ανοιχτή για το κοινό όλες τις μέρες των γιορτών εκτός των επίσημων αργιών , και το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς η Τοπική κοινότητα Ραψάνης με όλους τους φορείς της Ραψάνης , καλωσορίζει την καινούργια χρονιά στην πλατεία της Ραψάνης με πυροτεχνήματα και κόβοντας παράλληλα και την πρωτοχρονιάτικη πίτα της , μια παράδοση που πραγματοποιείται όλα τα χρόνια στη γραφική κοινότητα..
Σας περιμένουμε!