«Μήγαρις είναι Άνοιξις, μήγαρις καλοκαίρι;» Μία εβδομάδα αφιερωμένη στη λαογραφία του τόπου μας , ολοκληρώθηκε επιτυχώς ,αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν.
















«Μήγαρις είναι Άνοιξις, μήγαρις καλοκαίρι;» Μία εβδομάδα αφιερωμένη στη λαογραφία του τόπου μας , ολοκληρώθηκε επιτυχώς ,αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν. Φέτος, για πρώτη φορά οργανώθηκε η συγκεκριμένη δράση , στα πλαίσια του 3ου Ιστορικού συνεδρίου Ραψάνης , από τη Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης σε συνεργασία με το Μορφωτικό σύλλογο Ραψάνης και το Πρόγραμμα προαγωγής αυτοβοήθειας – Ξενώνας Ραψάνης . Ο σκοπός των δράσεων πραγματοποιήθηκε  και με το παραπάνω ,αναδεικνύοντας  την πλούσια παράδοση του τόπου μας ,με τρόπο απλό όπως έκαναν  οι παππούδες μας , με αφηγήσεις , παραμύθια , περιπάτους στα γραφικά μας μέρη . Από το Εργαστήρι κατασκευής «παιχνιδιών του κόσμου », κατασκευάστηκαν 5 παιχνίδια που κοσμήθηκαν με μοτίβα παραδοσιακά της Ραψάνης ,  υπό την καλλιτεχνική ματιά  της εικαστικού  Αλεξάνδρα Αμπάτη , που έκανε θαύματα με τους μικρούς φίλους που συμμετείχαν και με την αμέριστη βοήθεια των ανθρώπων του προγράμματος προαγωγής Αυτοβοήθειας -Ξενώνα Ραψάνης ,που είχαν και την φροντίδα όλων των παιχνιδιών .
             Τα δημοτικά τραγούδια της Ραψάνης , έγιναν έναν εξαιρετικό μουσικό εργαστήρι με τον Γκαιφύλλια Κώστα , που τα παιδιά το χάρηκαν πολύ , τόσο που χορέψανε και τραγουδούσαν με την ψυχή τους. Στο  Προαύλιο Αγίου Αθανασίου Ραψάνης παίξαμε με τα τοπωνύμια της Ραψάνης , ενώ στο  Αλώνι  του Ανήλιο αφηγηθήκαμε το  παραμύθι της Ευανθίας Κιου , ακούγοντας τις βροντές του καιρού . Μετά με τα πόδια πήγαμε  στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στο εξωκλήσι .Τέλος στο  Προαύλιο Αγίου Ιωάννη Πρόδρομου (1574)  μοιραστήκαμε Λογοτεχνικές μαρτυρίες για τη Ραψάνη , ιστορίες για στοιχεία και νεράιδες . Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα