«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα» !!! Ξανά μαζί μας το πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ)

«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα» !!! Ξανά μαζί μας το πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) με τίτλο «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα» επιστρέφει και συνεχίζεται για το σχολικό έτος 2018-19. Πρώτη συνάντηση το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στη βιβλιοθήκη .
Για τον Οκτώβριο οι λογοτεχνικοί τόποι μας προτείνουμε μια εξερεύνηση πραγματικών και φανταστικών τόπων έτσι όπως περιγράφονται στη λογοτεχνία. Ένα παιχνίδι αναγνώρισης θα μας ταξιδέψει από το Νησί των θησαυρών , τα Ψηλά βουνά, την Χαίντι ,τον Οδυσσέα , Τα μυστικά του βάλτου , χάρτες θα μας δείξουν το δρόμο. Θα φτιάξουμε δικές μας ιστορίες για τόπους που γνωρίζουμε ή φανταζόμαστε και τέλος θα γιορτάσουμε την επέτειο του ’40 και της κατοχής με ένα αφιέρωμα στην Αθήνα της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.
Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σχεδιάζει και προτείνει μια νέα σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην ανάδειξη των τοπικών βιβλιοθηκών ως κέντρα άτυπης εκπαίδευσης, όπου η γνώση προσεγγίζεται μέσα από τον πειραματισμό, τη βιωματική εμπειρία και τα πολλά βιβλία
Κάθε μήνα, οι βιβλιοθήκες του ΔΕΒ συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα ενώ ταυτόχρονα μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα hashtag #exoumethema και #forEBEr.
Ιστοσελίδα διοργάνωσης: network.nlg.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα