Ανοίγουμε για το κοινό μας αλλά με κανόνες !

Ανοίγουμε για το κοινό μας αλλά με κανόνες ! Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά την διάρκεια της πανδειμίας Covid-19 τροποποιούνται οι συνθήκες λειτουργίας και πρόσβασης στη βιβλιοθήκη ως παρακάτω:
Όλοι όσοι εισέρχονται στο χώρο της βιβλιοθήκης θα πρέπει: -να χρησιμοποιούν μάσκα και γάντια
- να τηρούν τις αποστάσεις (1,5 μ. - 2 μ.) μεταξύ τους και από το προσωπικό
-δεν επιτρέπεται η παρουσία περισσότερων των 5 ατόμων ταυτόχρονα
-Οποιοσδήποτε εργαζόμενος ή χρήστης με πυρετό ή βήχα δεν προσέρχεται στο χώρο της Βιβλιοθήκης.
- Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών ή χρήση αλκοολούχου διαλύματος μετά την επαφή με φυσικά αντικείμενα και αποφυγή αγγίγματος του προσώπου.
- Κάλυψη τους προσώπου με χαρτομάντιλο όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε ή, εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε το εσωτερικό του αγκώνα μας.

Χρήση του υλικού της Βιβλιοθήκης
Η προτεινόμενη διάρκεια καραντίνας για φυσικά αντικείμενα που δανείζονται (βιβλία, DVD κλπ) είναι 72 ώρες. Η οδηγία αυτή, η αυστηρότερη από τις προτεινόμενες, θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός, όσο το δυνατόν, ασφαλέστερου περιβάλλοντος για το προσωπικό της βιβλιοθήκης και τους χρήστες της.
Αναστέλλεται η λειτουργία του αναγνωστηρίου. Η εξυπηρέτηση ειδικών ερευνητών θα πραγματοποιείται ΜΟΝΟ κατόπιν τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας ,όπως γινότανε στην διάρκεια της καραντίνας (email: rapsanilibrary@yahoo.gr 2495061259 )
Οι συστάσεις προετοιμάστηκαν από την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες που ακολουθούνται από βιβλιοθήκες στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία, όπως έχουν συγκεντρωθεί από τον οργανισμό International Federation of Libraries Associations and Institutions https://www.ifla.org/covid-19-and-libraries
Είναι επίσης εναρμονισμένες με τις διεθνείς καλές πρακτικές επαναφοράς της λειτουργίας των βιβλιοθηκών μετά την αναστολή της για την αντιμετώπιση της έξαρσης του COVID 19.
Οι συστάσεις έχουν υποβληθεί στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για έγκριση και πιθανές διορθώσεις ή συμπληρώσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα