«Μήγαρις είναι Άνοιξις, μήγαρις καλοκαίρι;» Δύο εβδομάδες Δράσεις για τον Αλωνάρη μήνα στη Ραψάνη!

«Μήγαρις είναι Άνοιξις, μήγαρις καλοκαίρι;»
Δύο εβδομάδες Δράσεις για τον Αλωνάρη μήνα στη Ραψάνη!
Ο ελληνικός λαός τον Ιούλιο τον λέει Αλωνάρη , γιατί αυτή την εποχή στα περισσότερα ελληνικά μέρη είναι ο καιρός του αλωνισμού , η Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δ. Τεμπών και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας –Ξενώνας Ραψάνης του Α.Π.Θ. Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας - "Ξενώνας Ραψάνης" για 4η χρονιά διοργανώνουν δυο εβδομάδες λαογραφικών δράσεων στη Ραψάνη από 20 Ιουλίου έως 30 Ιουλίου 2021 . Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες , έχοντας ως βάση την λαογραφική παράδοση του χωριού , τις ιστορίες , τα παραμύθια , τα τοπωνύμια ,τις βρύσες ,τα μονοπάτια ,τα εξωκλήσια αλλά και το παιχνίδι , τις κατασκευές ,την μουσική ,τη μαγειρική του τόπου . Εκμεταλλευόμενοι το φυσικό περιβάλλον του χωριού , οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στα όμορφα ,γραφικά μέρη του χωριού
Η Βιβλιοθήκη Ραψάνης θα αποτελεί τον τόπο συνάντησης για όλες τις δράσεις. Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται σε επιλεγμένα σημεία του χωριού και απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες . Τα παιδιά θα συνοδεύονται από τους κηδεμόνες τους . Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιούνται υπαίθρια τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας .Σύντομα το όλο πρόγραμμα.#rapsanilibrary #ραψανηομορφοχωριο (φωτ.από το περσινό Μήγαρις...στο παλιό αλώνι )

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Για τους αγρότες μας , κτηνοτρόφους ..Επίσης σας ενημερώνουμε ότι στον πίνακα ανακοινώσεων μας , στην είσοδο , υπάρχουν έντυπα βεβαιώσεων κυκλοφορίας εργαζομένων και βεβαιώσεων κατ' εξαίρεση μετακίνησης πολιτών , καθώς και τοιχοκολλημένες όλες οι διευκρινήσεις που αφορούν τις μετακινήσεις μας (σωστή συμπλήρωση εντύπων και αποστολή μηνυμάτων ) . 'Όταν τελειώνουν θα βάζουμε άλλα !!! Καλημέρα σας !