ΕΛΣΤΑΤ - Απογραφή 2021 - Οδηγίες / Διαδικασία Απογραφής

Απογραφή 2021 !
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (#ΕΛΣΤΑΤ), όπως κάθε δέκα χρόνια, θα διενεργήσει, την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2021, την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους. Η διαδικασία με την οποία θα διενεργηθεί η Απογραφή είναι: Μετά τις 22 Οκωβρίου 2021, ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσει έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για το νοικοκυριό και τα μέλη του. Τον Δεκέμβριο, όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπόρεσαν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές. Περισσότερες Πληροφορίες: www.statistics.gr
Στη βιβλιοθήκη μας μπορείτε να κάνετε την την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή για το σπίτι και για τα μέλη του νοικοκυριού σας ,στους υπολογιστές που διαθέτουμε. Σε περίπτωση που χρειαστείτε βοήθεια στη διάθεσή σας.
Απαιραίτητη προϋπόθεση για την αυτοαπογραφή είναι οι κωδικοί taxis και ο μοναδικός κωδικός κατοικίας που σας έχει διανεμηθεί ή θα σας διανεμηθεί από τον απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ.
Υπενθυμίζουμε ότι για την είσοδο στους χώρους της βιβλιοθήκης απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό Rapid Test/PCR και κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπείας.