Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούλιος, 2011

6η Γιορτή Δωρητών

          Η τοπική κοινότητα Ραψάνης και η  Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών , για 6 η χρονιά διοργανώνει την Γιορτή των δωρητών , για να τιμήσει τους πολυπληθείς δωρητές της που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της για εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 11 το πρωί στην πλατεία της Ραψάνης , έξω από το κτήριο της τοπική κοινότητας  .

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες 2011

Εικόνα

Μουσική βραδιά στο Μήτια ,Ραψάνη

     Μια ευχάριστη μουσική βραδιά   ,στο παραδοσιακό καφενείο «Μήτια », την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα 9:30 μ.μ.   Γνωστοί μουσικοί της Λάρισας με επικεφαλής τον Σπύρο Καβαλλιεράτο , όπως ο Μιχάλης Μαντέλας , ο Ρήγας Μακρόπουλος , η Ελένη Εξάρχου θα κρατήσουν συντροφιά το κοινό με διάφορα μουσικά ακούσματα . Είσοδος δωρεάν .

Αναβολή εκδήλωσης Ελύτη

«Οδυσσέας Ελύτης :Στοιχεία μιας ποιητικής ταυτότητας »             Η προγραμματισμένη εκδήλωση για τις 20 Ιουλίου αναβάλλεται . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο , σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί  .

Τα παιδιά ζωγραφίζουν την Ραψάνη

Εικόνα

«Οδυσσέας Ελύτης :Στοιχεία μιας ποιητικής ταυτότητας »

  Εκατό χρόνια από τη γέννηση και δεκαπέντε από το θάνατο του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέας Ελύτη , που   παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ , Το τοπικό συμβούλιο Ραψάνης , η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης και το παραδοσιακό καφενείο Μήτια ,διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του   την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 , και ώρα 9:15 μ.μ. στο πέτρινο θεατράκι του Μήτια ,   με αφορμή την   κήρυξη του 2011 ως «Έτος Οδυσσέα Ελύτη» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννησή του (1911-1996) που αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία ανανεωμένης αναγνωστικής απόλαυσης και μελέτης του πολυσχιδούς έργου του νομπελίστα ποιητή μας. Προσκαλεσμένη   η σύντροφος   του ποιητή κ. Ιουλίτα Ηλιοπούλου θα μας   παρουσιάσει τον   Οδυσσέας Ελύτης :Στοιχεία μιάς ποιητικής ταυτότητας , μέσα από τα πλέον χαρακτηριστικά του ποιήματα .Η βραδιά θα περιλαμβάνει   μουσική από τα μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή. Με το ιδιαίτερο ποιητικό του ιδίωμα ο Ελύτης ανανέωσε την ελληνική ποίηση