«Οδυσσέας Ελύτης :Στοιχεία μιας ποιητικής ταυτότητας »


 Εκατό χρόνια από τη γέννηση και δεκαπέντε από το θάνατο του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέας Ελύτη , που  παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ , Το τοπικό συμβούλιο Ραψάνης , η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης και το παραδοσιακό καφενείο Μήτια ,διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του  την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 , και ώρα 9:15 μ.μ. στο πέτρινο θεατράκι του Μήτια ,  με αφορμή την  κήρυξη του 2011 ως «Έτος Οδυσσέα Ελύτη» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννησή του (1911-1996) που αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία ανανεωμένης αναγνωστικής απόλαυσης και μελέτης του πολυσχιδούς έργου του νομπελίστα ποιητή μας. Προσκαλεσμένη  η σύντροφος  του ποιητή κ. Ιουλίτα Ηλιοπούλου θα μας  παρουσιάσει τον  Οδυσσέας Ελύτης :Στοιχεία μιάς ποιητικής ταυτότητας , μέσα από τα πλέον χαρακτηριστικά του ποιήματα .Η βραδιά θα περιλαμβάνει  μουσική από τα μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή.
Με το ιδιαίτερο ποιητικό του ιδίωμα ο Ελύτης ανανέωσε την ελληνική ποίηση και διέγραψε μια φωτεινή πορεία που επιβραβεύθηκε το 1960 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης, ενώ το 1979 τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας «για την ποίηση του που με φόντο την ελληνική παράδοση, με αισθητοποιημένη δύναμη και πνευματική οξύνοια ζωντανεύει τον αγώνα του σύγχρονου ανθρώπου για ελευθερία και δημιουργία».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα