Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκέμβριος, 2013

Κόλιντα,Κόλιντα ..........Μια θαυμάσια χριστουγενιάτικη συνάντηση στο σπίτι του Σ.Γ.Ραψάνης!

Εικόνα
Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης και ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης διοργάνωσαν   χριστουγεννιάτικη συνάντηση στο σπίτι του Συλλόγου Γυναικών την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου. Τα έθιμα των γιορτών ,τα παραδοσιακά κάλαντα   στη Ραψάνη, τα Κόλιντα και τα Σούρβα , παρουσιάστηκαν   από τους μεγαλύτερους στους μικρότερους , συνοδευόμενα από τα θεσπέσια   γλυκίσματα που έφτιαξαν οι γυναίκες τις Ραψάνης όπως οι χριστουγεννιάτικες κουλούρες .Μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά από τις κυρίες του Συλλόγου και διαβάστηκε το διήγημα του Καραγάτση Το αρχοντικό , που αναφέρεται στην χειμωνιάτικη Ραψάνη. .Η εκδήλωση τελείωσε με τις αφηγήσεις εθίμων των γιορτών από την Ολλανδία, την Βουλγαρία, την Γαλλία και την Αλβανία από τις γυναίκες αυτών των χωρών που μένουν στην Ραψάνη τα τελευταία χρόνια και μοιράστηκαν μαζί μας τα έθιμα τις ιδιαίτερης πατρίδα τους.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση!

Εικόνα
Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης και ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη συνάντηση στο σπίτι του Συλλόγου Γυναικών την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 4 το απόγευμα. Τα έθιμα των γιορτών θα παρουσιαστούν από τους μεγαλύτερους στους μικρότερους , συνοδευόμενα από τα γλυκίσματα που θα φτιάξουν οι γυναίκες τις Ραψάνης και από αφηγήσεις των Χριστουγέννων.

Και η βιβλιοθήκη Ραψάνης ήταν εκεί!

Δελτίο Τύπου                                                                   Πέμπτη , 12 Δεκεμβρίου 2013   Future Library Unconference 2013 Το πολυσυλλεκτικό αντι-συνέδριο ολοκληρώθηκε   Πως μπορεί μια βιβλιοθήκη να αλλάξει τον κόσμο; Η απάντηση δόθηκε στις 9 & 10 Δεκεμβρίου, μέσα στις κατάμεστες αίθουσες του Μουσείου Μπενάκη, όπου πραγματοποιήθηκε το 2 ο διεθνές Future Library Unconference 2013 , με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος . Πάνω από 400 δημιουργικοί άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία του Unconference , στο ασφυχτικά γεμάτο κτίριο της Πειραιώς, μέσα από διαδραστικές ομιλίες και εργαστήρια, που έφεραν στο φως μερικές από τις πιο πρωτότυπες δράσεις της ελληνικής και διεθνούς σκηνής.   Η   διοργανώτρια ομάδα του Future Library μαζί με τον κύριο Γιώργο Αγουρίδη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καλωσόρισαν το κοινό στο αμφιθέατρο, ενώ η συγκιν