Ανοικτή επιστολή των επαγγελεματιών της Ραψάνης ,για τα προβληματα του χωριού λόγω Τεμπών .

Προς το Δήμαρχο Κάτω Ολύμπου


Σήμερα 10-1-2010 και ώρα 11:00 π.μ. συγκεντρωθήκαμε στο κοινοτικό γραφείο της Ραψάνης καταστηματάρχες και κάτοικοι της κοινότητας παρουσία του προέδρου κ. Παζάρα και μελών του τοπικού Συμβουλίου και μετά από γόνιμη συζήτηση αποφασίσαμε να συναντηθούμε μαζί σας να σας εκθέσουμε τα προβλήματα της κοινότητάς μας, τα οποία σημειωτέον οξύνθηκαν μετά το κλείσιμο του δρόμου στα Τέμπη και να ζητήσουμε να δράσετε αποφασιστικά και να βοηθήσετε για την επίλυσή τους.

Ζητούμε: 1. με επικεφαλή εσάς και τους τοπικούς άρχοντες να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Νομάρχη Λάρισας αλλά και στη νέα Περιφερειάρχη.
2. να πιέσουμε να στρωθούν με άσφαλτο οι δρόμοι που οδηγούν από Ραψάνη και Σμίξη προς Ιτέα (παρόλο που όλοι μας έχουμε οικολογικές ευαισθησίες και διαφωνούμε με τη βάρβαρη επέμβαση του ανθρώπου στη φύση, θεωρούμε ότι οι αντιδράσεις οικολόγων μπορούν να παρακαμφθούν, όπως έγινε από τη Νομαρχία στην παράκαμψη του Κόκκινου Νερού).
3. να γίνει άμεσα σήμανση επαρκής του δρόμου που διανοίγεται για να μη θρηνήσουμε θύματα (λόγω των ταχυτήτων που αναπτύσσονται από οδηγούς αυτοκινήτων).
4. να δοθεί δημοσιότητα με όλα τα μέσα (τύπος, επιστολές προς αρμοδίους) και να τονιστεί η χρησιμότητα αυτού του δρόμου για ΙΧ αυτοκίνητα που κινούνται προς τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς είναι ο πιο σύντομος δρόμος σε σχέση με όλους τους άλλους που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται.


Σε ένα δεύτερο επίπεδο ζητούμε από το Δήμο να χορηγήσει στο τοπικό Συμβούλιο πόρους ώστε να ασχοληθεί με την προβολή του χωριού, αναδεικνύοντας εκείνα τα μέρη τα οποία θα μπορέσουν να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους επισκέπτες (πχ να φωτιστούν οι Άγιοι Θεόδωροι, να καθαριστούν και να προβληθούν τα πέτρινα γεφύρια, να σημανθεί το νεόκτιστο μονοπάτι, που ακόμη περιμένουμε τα εγκαίνιά του, να λειτουργήσει το Λαογραφικό Μουσείο, να γίνει περισσότερο γνωστή η βιβλιοθήκη ώστε να δέχεται επισκέψεις μαθητών σχολείων της περιοχής μας κατά τις μονοήμερες εκδρομές τους κλπ.)
Όταν δούμε την υπευθυνότητα των δημοτικών αρχόντων και τη διάθεσή τους να μας εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υποδομές, τότε, ως άνθρωποι που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στο χώρο και άρα μας αφορά η ανάπτυξή του και εμείς με τη σειρά μας δηλώνουμε ότι θα αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν για να πάει μπροστά το χωριό και να μη βρίσκεται στην έβδομη και τελευταία θέση ορεινών προορισμών του Νομού μας (προηγούνται Αμπελάκια, Σπηλιά, Καρίτσα, Καλλιπεύκη, Ανατολή, Σκλήθρο) από άποψη αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας, σύμφωνα, με τουριστική έρευνα που διεξήχθη το περασμένο καλοκαίρι και χρηματοδοτήθηκε από την ΤΕΔΚ και το Επιμελητήριο Λάρισας. Πιστεύουμε ότι ως μέλος της ΤΕΔΚ ο Δήμος γνωρίζει τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα