Εκδήλωση για τους κινδύνους του διαδικτύου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας , διοργανώνουν εκδήλωση με προσκαλεσμένο τον Διευθυντή  της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής , ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας . Η ομιλία του θα αναφέρεται σε κανόνες ασφαλούς πλοήγησης και ορθής χρήσης Διαδικτύου τόσο από νέους όσο και από τους γονείς .

Βιογραφικό σημείωμα  :
 Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Εμμανουήλ είναι Τμηματάρχης του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής από ιδρύσεως της Υπηρεσίας (2004) μέχρι και σήμερα.
      Υπηρετεί στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας επί 27 συναπτά έτη, εκ των οποίων τα 16 εκ αυτών έχει ασχοληθεί με θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος τόσο ως Αξιωματικός στο Τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, προτού ιδρυθεί το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όσο και στην σημερινή Υπηρεσία όπου και προΐσταται.
       Διαθέτει πτυχίο Προγραμματιστή-Αναλυτή Η/Υ ενώ έχει παρακολουθήσει σωρεία εκπαιδεύσεων τόσο από το FBI όσο και από αντίστοιχες αλλοδαπές Υπηρεσίες σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος.
       Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 με αρμοδιότητα σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια για όλες τις παράνομες πράξεις που διαπράττονται διαμέσου και με χρήση Διαδικτύου. Σήμερα είναι επαδρομένο με  Αστυνομικούς εξειδικευμένους σε θέματα Διαδικτύου και εδρεύει στην Αθήνα, στο κτίριο της Γ.Α.Δ.Α. στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Έχει τιμηθεί τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από λοιπούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, ως μία από τις καλύτερες αστυνομικές υπηρεσίες στην Ελλάδα.
    Σε μεταγενέστερο χρόνο ιδρύθηκε και λειτουργεί μέχρι σήμερα στην Θεσσαλονίκη αντίστοιχο Τμήμα, με μικρότερο προσωπικό και αρμοδιότητες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα