ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΜΟΛΙΟΥ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ & ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Ραψάνη πραγματοποιήσε το Δημοτικό Σχολείο Ομολίου την Παρασκευή 19 Μαρτίου . Το σχολείο έφθασε στη Ραψάνη στις 9:30 το πρωί και ξεναγήθηκε στα αξιοθέατα της Ραψάνης.Η βιβλιοθήκη της Ραψάνης πραγματοποιήσε μια σύντομη περιήγηση τους μικρούς μαθητές στην ιστορική κωμόπολη , στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που οργανώνει με θέμα ""Μια βόλτα στη Ραψάνη .Ιστορία, Πολιτισμός. ,Οίνος στους πρόποδες του Ολύμπου ". ξεναγόντας τους σε διάφορα ιστορικά σημεία του χωριού όπως την προτομή του Καραγάτση (φωτ. Προτομή Καραγάτση ,εκκλησία Αγίου Αθανασίου)



 που βρίσκεται στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην επάνω συνοικία του χωριού , που ήταν το μέρο που έγραφε μικρός ο συγγραφέας και πήρε και το ψευδωνυμό του από τα καραγάτσια (δέντρα) .
Στην συνέχεια έγινε επίσκεψη στο ιερό ναό κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκονται τα ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου εκ Ραψάνης και ακούσαν με προσοχή τα λόγια του Πατέρα Ευθύμη . Ακολούθησε επίσκεψη σε ένα παραδοσιακό υπόγειο Ραψανιώτικου σπιτιού της οικ.Γεροβασίλη με τα βαρέλια και τις ματζάνες και η κ.Κική Γεροβασίλη τους μίλησε για τα αμπέλια κια τα μυστικά της οινοποίησης του περίφημου Ραψανιώτικου κρασιού . Τέλος επισκέφτηκαν το χώρο της βιβλιοθήκης και απασχολήθηκαν με δημιουργικες  πασχαλινές ζωγραφιές και δραστηριότητες.





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα