ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΥΑΣ.THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΑΨΑΝΗΣ

Ραψάνη 24  Ιουλίου 2010

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «ΔΡΥΑΣ»  παρουσιάσε το φωτογραφικό λεύκωμα «Ο ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ», έκδοση του Σωματείου Δρυας.  την Παρασκευή 23 Ιουλίου, ώρα 8,30 μ.μ. στην πλατεία της Ραψάνης. Ο Γιώργος Γιαννούκας μέσα από τη μαγεία της φωτογραφίας πρόσφερε μνήμες μιας ζωής. Λαϊκός φωτογράφος, ο φωτογράφος του χωριού και της πόλης, φωτογράφισε την καθημερινότητα σε γάμους και σε πανηγύρια,  τον άνθρωπο στις χαρές του και στις ασχολίες του, και μετέφερε με τη δουλειά του την παράδοση και την πολιτιστική  κληρονομιά του Κάτω Ολύμπου και της ευρύτερης περιοχής ως τα  σήμερα .

Η κα  Κατερίνα Κόσσυβα, φιλόλογος, που είχε την επιμέλεια και συνέταξε  τα κείμενα της έκδοσης,  αναφερθηκε στην επιβίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από τις φωτογραφίες του Γιώργου Γιαννούκα.
Ο κος Γιάννης Μπασλής, ιστορικός, φιλόλογος,  παρουσίασε την ιστορία του Κάτω Ολύμπου στον 20ο αιώνα σε συσχετισμό με τη δουλειά του φωτογράφου.
Ο  κος Βασίλης Νιτσιάκος, καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέσα από το φωτογραφικό αρχείο του καλλιτέχνη  έκανε μια ανθρωπολογική ανάγνωση.
Χαιρετισμούς απεύθυνε , η πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ραψάνης κα Μάχη Τσάτσαρη και ο κος Αστέριος Χλωρός πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «ΔΡΥΑΣ». Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε προβολή του ντοκιματέρ «Η πολιτιστική κληρονομία του Κάτω Ολυμπου »
Στο χώρο συνεδριάσεων του Τ.Σ. Ραψάνης βρίσκεται η  έκθεση φωτογραφίας με αντιπροσωπευτικά δείγματα της τέχνης του Γιώργου Γιαννούκα και έκθεση της εικαστικής προσέγγισης του εικαστικού Γιάννη Πέτρου πάνω στη δουλειά του καλλιτέχνη, και θα είναι ανοίχτη για το κοινό μεχρι τις 15 Αυγούστου , τα πρωίνα στις ώρες λειοτυργίας της βιβλιοθήκης .



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα