www.bookbook.gr e-περιοδικό για τους φίλους του βιβλίου και της ανάγνωσης


www.bookbook.gr
11.05.11   Αυτή την εβδομάδα, διαβάστε...
1
 

Χαίρετε haidi


Ένα φρούτο την ημέρα… Πολλά βιβλία διαπραγματεύονται το θέμα της διατροφής και καλύπτουν τα οφέλη από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών από κάθε πλευρά.
Αφορμή για το θέμα αυτής της εβδομάδας ήταν αίτημα από σχολεία που παίρνουν μέρος στο Πρόγραμμα Προώθησης Κατανάλωσης Φρούτων στα Σχολεία.

Ας ακολουθήσουμε αυτό το κοριτσάκι που τώρα δαγκώνει το μήλο -όχι δεν δηλητηριάστηκε- αλλά βρέθηκε μεμιάς στο περιβόλι με τη μηλιά που κάνει χρυσά τα μήλα κι εκεί συνάντησε το γιο του βασιλιά, το πριγκιπόπουλο, που έτρωγε ένα πορτοκάλι -α! Μέσα του κρύφτηκε ένα τόσο δα κοριτσάκι. Μαζί με το Τζίμη και το γιγάντιο ροδάκινό του ταξίδεψαν μέχρι την χώρα των μανδαρίνων και δοκίμασαν ζουμερά μανταρίνια. Στο γυρισμό βρήκαν το βασιλιά των καρπουζιών. Κι έτσι μεγάλωναν, μέχρι το κορίτσι με τα πορτοκάλια να τα βάλει απέναντι στον εαυτό τους για ν’ απαντήσουν τις πιο δύσκολες ερωτήσεις.
Τα παιδιά μεγαλώνουν με βιταμίνες αλλά και με τις ιστορίες που κρύβονται μέσα και στην πιο μικρή μπουκίτσα, στο λίγο ζουμί που κυλάει στα χείλια τους, στο πιο μικρό κουκουτσάκι που φτύνουν.
Εκεί συναντιόμαστε αυτή την εβδομάδα στον τρόπο που φτιάχνουμε με τα φρούτα ιστορίες, που τα παρατηρούμε στις λαϊκές να σημαίνουν την αλλαγή των εποχών, που με την ιδιαίτερη υφή τους στολίζουμε τους πιο βαθείς συμβολισμούς μας.

Ακούστε και την ιστορία της καρπουζιάς που… του Χρήστου Μπουλώτη από το βιβλίο του Ιστορίες για παράξενα παιδιά, εκδ. Ελληνικά Γράμματα.
 
1
Το e-mail αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί spam καθώς περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών σύμφωνα με το Νόμο 2472/97.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα