www.bookbook.gr

 

Τις τελευταίες ημέρες μοιάζει ν’ άνοιξε το κουτί της Πανδώρας που χρόνια τώρα το γεμίζαμε με την αδιαφορία μας, την άγνοια μας. Άνοιξε σκορπώντας αγριότητα και παραλογισμό. Αυτή την εβδομάδα κανένα παιδί δεν έμεινε αδιάφορο απέναντι σ’ αυτά που άκουγε. Τα παιδιά σήμερα φοβούνται πολύ περισσότερο απ΄ ότι τα παιδιά μόλις μια δεκαετία νωρίτερα. Και οι μεγάλοι δεν μπορούν να αδιαφορούν, να κλείνουν όλο και περισσότερο τους κινδύνους έξω από το σπίτι, εξασφαλίζοντας μια επιφανειακή ασφάλεια για τα παιδιά τους. Για όλους αυτούς τους λόγους τα βιβλία που παρουσιάζουμε αυτή την εβδομάδα και που αναφέρονται στα πολλά πρόσωπα της βίας , μας προσφέρουν μια πολύ καλή ευκαιρία να συζητήσουμε με τα παιδιά μας για όλα αυτά που τα φοβίζουν και τις πιο πολλές φορές τα κρατούν μέσα τους, τ’ αντικρύζεις στα μάτια τους όταν ξυπνούν τρομαγμένα τη νύχτα.
Είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτά που μας τρομάζουν: να τα μοιραστούμε, να τα αναγνωρίσουμε και να βρούμε στα λόγια μας και στα συναισθήματά μας τις αντιστάσεις που έχουμε ανάγκη.

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες κυκλοφορίες και ακούστε την αρχή μιας θαυμαστής ιστορίας, απ’ αυτές που είναι ωραίο να τις ακούς ή να τις διαβάζεις: στο δάσος όπου ζει ο διάσημος ντετέκτιβ Κορνήλιος Κρικ είναι όλοι ανάστατοι, καθώς ανακάλυψαν την Εξαφάνιση της Ντόροθι Σνοτ . Το βιβλίο των εκδόσεων Πατάκη διαβάζει η ηθοποιός Άννα Μερτζάνη.
Αυτή την εβδομάδα ας συναντηθούμε στα βιβλία, που όταν τα μοιράζεσαι μπορούν ίσως μετουσιώνουν τη βία μέσα μας και να μας χαρίζουν την ικανότητα να ζούμε μαζί.
 
1

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα