3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών


3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου σε συνεργασία με την  Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) συνδιοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών με θέμα:

«H Προσφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Τοπική Κοινωνία εν μέσω Οικονομικής Κρίσης και Διοικητικών Αλλαγών: Μια Πρόκληση για Δημιουργικές Λύσεις»



Το Συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου Δημαρχείου Περιστερίου, Πλατεία Δημοκρατίας 1 (είσοδος από οδό Καραθεοδωρή & Εθνικής Αντιστάσεως) στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2011. 

Σε μια εποχή αμφισβήτησης και καταχνιάς, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, ως κέντρο γνώσης, πληροφόρησης, ψυχαγωγίας, καλούνται να διαδραματίσουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο ως οι φορείς που με τις δράσεις, τις υπηρεσίες, τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν, τις συνεργασίες που θα κληθούν να αναπτύξουν, μπορούν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης αποτελώντας εστίες δημιουργικής γνώσης, πληροφόρησης, πολιτισμού και κοινωνικοποίησης.
Σας καλούμε να ανταλλάξουμε ιδέες, να εκμεταλλευτούμε τις κοινές εμπειρίες μας, ώστε κάθε Δημοτική Βιβλιοθήκη να καταστεί ισχυρό βήμα διαλόγου, συνεννόησης και ταυτόχρονα βασικός παράγοντας πνευματικής καλλιέργειας, πολιτισμικής ανάπτυξης και γενικής προόδου.
 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου, που ιδρύθηκε πρόσφατα, μέσω του Συνεδρίου αυτού, ευελπιστεί να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες προκλήσεις και να δώσει απάντηση στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα