www.bookbook.gr Δείτε αυτη την εβδομάδα....

 




Το θέμα αυτής της εβδομάδας προέκυψε από την ανάγκη μας να δουλέψουμε μαζί με τα παιδιά θέματα που δεν θα τα σκέφτονται εύκολα μόνα τους. Από την ανάγκη μας να διευρύνουμε τους ορίζοντες των παραστάσεων που έχουν τα παιδιά για τους άλλους λαούς, για άλλους τρόπους ζωής, για άλλους τρόπους ανάγνωσης της ιστορίας. Από την ανάγκη μας να ξεφύγουμε μαζί τους από τα στενά όρια που τον τελευταίο καιρό η πατρίδα μας μας επιβάλλει και να γνωρίσουμε αυτούς τους λαούς που πατρίδα τους είναι εκεί που το χορτάρι είναι πλούσιο για να βοσκήσουν τα κοπάδια τους, τους λαούς που μετακινούνται ανάλογα με τις εποχές και που τα σύγχρονα σύνορα περιόρισαν τους ορίζοντες των διαδρομων τους. Παράδειγμα οι νομάδες της δικής μας γειτονιάς βλάχοι και σαρακατσάνοι.
Ξεφεύγουμε: με τα μογγολικά άλογα, τρέχοντας στις στέππες. Με τις καμήλες, διασχίζοντας την έρημο μέχρι την επόμενη όαση. Με τα κάρα των σαλτιμπάγκων ή με τα ημιφορτηγά των τσιγγάνων!
 
1
undefined



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα