www.bookbook.gr Δείτε αυτη την εβδομάδα....

08.12.11   Αυτή την εβδομάδα, διαβάστε...
1


Χαίρετε haidi 
Οι άγγελοι των παιδικών βιβλίων: Είναι όλοι τους μικροκαμωμένοι, πολλές φορές δανείζονται τον χαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά των μικρών παιδιών και οφείλουν την ύπαρξη τους στην ανάγκη των παιδιών να πιστεύουν πως κάπου κάποιος μεριμνεί για τους ανθρώπους, χωρίς να είναι απόμακρος όπως ο θεός, κάποιος που μπορεί κάποια στιγμή να τον αγγίξουν, να τον συναντήσουν, να τον αφήσουν να τα οδηγήσει.
Για τις πολλές όψεις που μπορεί να πάρει ένας άγγελος ακούστε την Αγριόχηνα του Πωλ Γκάλλικο που ευγενικά μας παραχώρησαν οι εκδόσεις Ωκεανίδα: «Τεράστιο το πουλί, έκοβε βόλτες πάνω από τη βάρκα και οι πυρκαγιές το φωτίζανε μες στους καπνούς και νόμιζες πως είναι Άγγελος Κυρίου».
Δείτε τις Ιστορίες σε ψίχουλα, το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου στην Ε’ και την ΣΤ’ τάξη της χρονιάς 2010 - 2011. Μαζί με το σχεδιασμό του προγράμματος δείτε τα βιβλία που διαβάστηκαν στις θεματικές ομάδες στις οποίες εντάχθηκαν τα παιδιά και μερικά από τα ψίχουλα που μάζεψαν και σηματοδοτούν κι αυτά ένα κομμάτι από το μονοπάτι μας.
 
1

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα