FUTURE LIBRARY

Συμμετοχή της Βιβλιοθήκης Ραψάνης στα  «Προγράμματα ενίσχυσης των Δημόσιων/Δημοτικών Βιβλιοθηκών σε όλη τηνΕλλάδα» από την FUTURE LIBRARY, με πρωτοβουλία και αποκλειστική Χρηματοδότηση από τοΊδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (Future Library Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία.)


Τα τελευταία χρόνια, οι βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν καινούργιες
προκλήσεις. Η ραγδαία εξάπλωση του Διαδικτύου σε συνδυασμό με την αυξανόμενη δωρεάν πρόσβαση σε υλικό ψηφιακής μορφής, τις ωθούν προσωρινά στο περιθώριο. Όμως, η νέα εποχή αποτελεί μία πρωτοφανή πρόκληση για όλα τα πολιτιστικά ιδρύματα, τις βιβλιοθήκες, τα μουσεία και τα αρχεία. Η συνεισφορά που μπορούν να έχουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του πολίτη είναι πιο φανερή από ποτέ. Οι Βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο αναδιοργανώνονται με σκοπό να εμπνεύσουν τους πολίτες και να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην προώθηση της δια βίου μάθησης και στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών. Το όραμα του Προγράμματος είναι να τοποθετηθούν οι δημόσιες/δημοτικές βιβλιοθήκες στο κέντρο των τοπικών κοινωνιών, τις οποίες υπηρετούν ως μοναδική πηγή γνώσης και ζωντάνιας

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας,
Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» θέλει να συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στηνανάπτυξη των πολιτιστικών ιδρυμάτων της χώρας μέσα από δράσεις και προγράμματα σε θέματα οργάνωσης, βελτίωσης των υπηρεσιών και εισαγωγής των νέων τεχνολογιών. Σκοπός είναι επίσης η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση πόρων με επινοητικότητα και εισαγωγή υπηρεσιών με μικρό ή καθόλου κόστος, μετατρέποντας «την κρίση σε ευκαιρία». Υπεύθυνος του Προγράμματος και της εταιρείας είναι ο κ. Ι.Τροχόπουλος, Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, με έμφαση στην υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος.
Από τον νομό Λάρισας συμμετέχουν στο πρόγραμμα η Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης και η Δημόσια βιβλιοθήκη Λάρισας , συνολικά 11 βιβλιοθήκες από την περιφέρεια Θεσσαλίας. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι δράσεις του προγράμματος για το φετινό καλοκαίρι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα