www.bookbook.gr Δείτε αυτη την εβδομάδα....

12.02.12   Αυτή την εβδομάδα, διαβάστε...
1
 

Χαίρετε haidi

Είναι δύσκολο να γράψεις μια ιστορία με πολλά χέρια. Είναι δύσκολο να μπεις στη θέση του προηγούμενου, δύσκολο να πλέξεις τη δικιά του ιστορία μ’ αυτό που εσύ θέλεις να γράψεις. Οι δυσκολίες φάνηκαν στην πρώτη μας ιστορία. Είναι όμως προκλητικό να συμμετέχεις σε ένα κείμενο που το γράφουν άνθρωποι από διαφορετικές μεριές του πλανήτη. Να επικοινωνείς μαζί τους με ιστορίες...

Η σελίδα γυρίζει και η ιστορία του Σελιδόδεντρου , του παράξενου δέντρου της δεντροχώρας ξεκινάει αυτό το μουντό, αμήχανο και θλιμμένο απόγευμα Κυριακής.
Πριν γνωρίσουμε τα περίεργα αυτά δέντρα σας προτείνουμε να διαβάσετε ιστορίες με δέντρα : ο ψίθυρος των φύλλων τους αφηγείται μια ιστορία.
Οι περιπέτειες του Καφέ Βούλα κατέληξαν, στην εβδομάδα που πέρασε, σ’ ένα ζεστό σπιτικό, στο bookbook.gr έτσι ώστε να μπορείτε να τις διαβάζετε ξανά και ξανά έτσι όπως τις σύνθεσε η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου.
Είναι ωραίο να γράφεις μια ιστορία με πολλά χέρια: αυτή την εβδομάδα παρουσιάστηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας και ξεκίνησε το ταξίδι της μια ιστορία που χρειάστηκε πολλά χέρια και φορείς να συνεργαστούν: Η μη κυβερνητική οργάνωση Πύρνα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθήνας, οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, η Α΄ Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αθήνας Πολιτιστικών θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το Bookbook.gr.
Όλοι μαζί δουλέψαμε ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα Βιβλία με ρόδες: Δώδεκα βαλίτσες με περίπου 30 βιβλία η κάθε μία, σχετικά με ένα από τα θέματα Τα ζώα, Τα δέντρα και η Αθήνα θα δανείζονται στα δημοτικά σχολεία της Αθήνας για 3 εβδομάδες δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ξεφυλλίσουν καινούρια βιβλία, να δουλέψουν πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο θέμα αλλά και τη χαρά να δανειστούν κάποιο απ’ αυτά και να απολαύσουν την ανάγνωσή του στο σπίτι τους.
Ιστορίες με πολλά χέρια βρίσκουν πολλούς και ενδιαφέροντες τρόπους να ταξιδέψουν.
 
1
Το e-mail αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί spam καθώς περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών σύμφωνα με το Νόμο 2472/97.
 
3 Συνημμένα αρχεία| 36KB

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα