www.bookbook.gr Δείτε αυτη την εβδομάδα....

 
«Θὰ σ’ τὸ φτιάξω τὸ ξύλινο τ’ αὐγό. Θὰ σοῦ τὸ βάψω σὰν ἀληθινό. Θὰ σοῦ τὸ στείλω. Κανεὶς δὲν θὰ μπορέσει νὰ σὲ πειράξει. νὰ σὲ ραγίσει. Κανεὶς δὲν θὰ τὸ καταλάβει. Οὔτε κὰν ἐγώ. Θά ’ρθω νὰ τσουγκρίσουμε. Δηλαδή, αὐτὸς ὁ ἦχος μοῦ ἀρέσει. Τὸ τσάκ. Τὸ ράγισμά μου ἀπὸ σένα.»
(απόσπασμα από το κείμενο του Θοδωρή Γκόνη "Γίνεται Πάσχα χωρίς εσένα;" που δημοσιεύτηκε στο Protagon.gr την Κυριακή 8 Απριλίου 2012)

Με αυτό το εξαιρετικό κείμενο σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και σας προτείνουμε να εξερευνήσετε τις ιστορίες που κρύβονται μέσα σ’ ένα αυγό. Αυγά τόσα πολλά, τόσο διαφορετικά, αυγά που κρύφτηκαν στις σελίδες των βιβλίων.
Αυγά για φάγωμα, αυγά για βάψιμο, αυγά από κότες, αυγά όμορφα, αυγά παράξενα, αυγά διάσημα (ο Χάμπτυ Ντάμπτυ), αυγά δράκου, αυγά ανθρώπινα(!), αυγά, τοποθεσία πάνω στο χάρτη.
Ενημερωθείτε για τις καινούριες κυκλοφορίες , ξεφυλλίστε τα βιβλία και μαζί με τις λαμπάδες, τα αυγά και τους λαγούς κρύψτε κι ένα βιβλίο για ανάγνωση πάνω στο καινούριο χορτάρι με λιακάδα.

Δεν πιστεύουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Θα θέλαμε να γιορτάζεται το βιβλίο κάθε μέρα. Στις βιβλιοθήκες, στα σχολεία, στα πάρκα, στα ταξίδια, καθώς περιμένουμε στον παιδίατρο. Γι’ αυτό διαλέξαμε τη σημερινή μέρα για να προτείνουμε βιβλία για τους πιο μικρούς αναγνώστες: μόλις έχουν γεννηθεί κι είναι όλο αυτιά να ακούσουν μια ιστορία που γίνεται τραγούδι, νανούρισμα, παιχνίδι, περιπέτεια. Μόλις έχουν γεννηθεί κι είναι έτοιμοι να κατακτήσουν όλες εκείνες τις δεξιότητες που θα τους μετατρέψουν στο μέλλον σε ανεξάρτητους αναγνώστες: να γυρίζουν τις σελίδες, να αναγνωρίζουν το πάνω και το κάτω, το μπρος και το πίσω ενός βιβλίου, να διακρίνουν το πέρασμα του χρόνου στις σελίδες και να αναγνωρίζουν και να ταυτίζουν αυτό που βλέπουν ως εικόνα με απλά σχήματα και έντονα χρώματα με τα αντικείμενα της καθημερινής τους ζωής.
Είναι γεννημένα για να διαβάζουν!
Η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, η «ανυπέρβλητη πυγολαμπίδα» (όπως χαρακτηρίζεται στην αφιέρωση του Πέτρου Χατζόπουλου στις ιστορίες του Κορνήλιου Κρηκ) συνόψισε για τους αναγνώστες–συγγραφείς μας, συμβουλές  για να γράφουμε καλύτερα. Μελετήστε τις!
 
1

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα