Βιβλία στη περιφέρεια μέσω ΚΠΙΚΕ


 
 

Βιβλία στην περιφέρεια μέσω του ΚΙΠΚΕ

E-mail Εκτύπωση PDF
alt
Μπορεί το τελευταίο διάστημα, και λόγω συνθηκών, να εντοπίζουμε όλο και πιο συχνά φορείς ή ιδιώτες που λειτουργούν με γνώμονα την αλληλεγγύη και τη στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων, υπήρχαν όμως και παλαιότερα αυτοί οι φορείς, που δούλευαν αθόρυβα αλλά μεθοδικά.
Ενας από αυτούς είναι το Κοινωφελές Ιδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΠΚΕ), που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1988 και μέχρι σήμερα έχει ενισχύσει δράσεις της Αρχιεπισκοπής, του Δήμου Αθηναίων, του ΚΕΘΕΑ κ. ά.
Φέτος, όμως, ενίσχυσε λίγο πιο πολύ το σκέλος του τίτλου του που αφορά τον πολιτισμό. Ετσι, συμμετέχοντας στο πενταετές πρόγραμμα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library, που χρηματοδοτείται από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», πήρε μέρος στον εμπλουτισμό με νέες εκδόσεις δέκα βιβλιοθηκών σε όλη την περιφέρεια της χώρας. Ετσι οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Αλεξανδρείας, Γαλαξειδίου, Δελφών, Πρέβεζας, Χανίων, Ραψάνης και οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες Γρεβενών, Κιλκίς, Λιβαδειάς, Ναυπάκτου και Σερρών απέκτησαν μέσα στην τρέχουσα χρονιά 450 νέους τίτλους, που μεταφράζεται σε 3.000 αντίτυπα που κατανεμήθηκαν ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες της κάθε βιβλιοθήκης. Οι εκδόσεις Αγρα, Δόμος, Ερμής, Εστία, Ικαρος, Ιων, Καλειδοσκόπιο, Καστανιώτης, Κέδρος, Κόκκινο, Μέλισσα, Μεταίχμιο, ΜΙΕΤ, Μουσείο Μπενάκη, Νεφέλη, Νήσος, Ολκός, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Πατάκης, Πόλις, Στιγμή και Φοίνικας επελέγησαν για να διαθέσουν τίτλους του. Το ΚΙΠΚΕ θεωρεί ότι σε περίοδο οικονομικής ύφεσης και όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων, οι βιβλιοθήκες καλούνται να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στη διά βίου μάθηση και την κοινωνικοποίηση των νέων. Το ΚΙΠΚΕ αποδέχεται επίσης δωρεές βιβλίων από φορείς ή ιδιώτες, τα οποία προωθεί προς ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς του λεκανοπεδίου Αττικής ή σε ειδικές ομάδες αναγνωστών ή σε μεμονωμένες πρωτοβουλίες στην περιφέρεια.
Η δράση του ΚΙΠΚΕ δεν σταματάει στην ενίσχυση βιβλιοθηκών. Συλλέγει χάλκινα, αρχαία ελληνικά, ρωμαϊκά και βυζαντινά νομίσματα και ελληνικά χαρτονομίσματα από το 1822 μέχρι την έλευση του ευρώ, τα οποία, μαζί με το προσωπικό αρχείο του Βασίλη Φωτιάδη είναι προσβάσιμα στους ερευνητές, αλλά και στο ευρύτερο κοινό μέσω εκδόσεων και εκθέσεων.
ΟΛΓΑ ΣΕΛΛΑ (Καθημερινή)
*Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου βρίσκεται στην οδό Νεοφύτου Δούκα 12, στο Κολωνάκι. Τηλέφωνο: 210-72.99.366.
 
 
(13:27) Λαρισαίος γαμπρός το έσκασε με τη... χορεύτρια

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα