ΣΥΝΕΔΡΙΟ FUTURE LIBRARY


 

 

FUTURE LIBRARY 2012

Μοιραζόμαστε τις ίδιες σελίδες. Ας μοιραστούμε ιδέες!

 

12 - 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Πώς φαντάζεστε αλήθεια τις Βιβλιοθήκες του μέλλοντος;

 

Μία νέα, πιο δημιουργική εποχή ξεκινά

για τις δημόσιες και δημοτικές Βιβλιοθήκες!

 


 

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 & ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

8 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                                                                                                                           Μαραθώνιος δημιουργικών δράσεων

Στις 12 & 13 Νοεμβρίου 8 δημόσιες και δημοτικές παιδικές Βιβλιοθήκες της Κεντρικής Μακεδονίας ανοίγουν τις πόρτες τους και μας ξανασυστήνονται!

 

Από το πρωί μέχρι το βράδυ θα κατακλυστούν από δημιουργικά εργαστήρια και καινοτόμες δράσεις για γονείς και παιδιά που θα υλοποιήσουν τόσο οι ίδιοι οι βιβλιοθηκονόμοι, όσο και δημιουργικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής.

 

Μέσα από το νέο αυτό πρόσωπό τους θα αναδειχθεί το ευχάριστο, ανοιχτό, δημιουργικό, πρωτοποριακό και σύγχρονο προφίλ της Βιβλιοθήκης του μέλλοντος!

 

Θα έχουμε την ευκαιρία να ξανασυστηθούμε με τις παρακάτω Βιβλιοθήκες:

 

Δανιηλίδειος Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς

 

Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι

 

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

 

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

 

Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης

 

Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης

 

Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου

 

Παιδική Βιβλιοθήκη Χαριλάου

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                                                                                                                                   Συνέδριο – Unconference

 

Την τρίτη μέρα (14 Νοεμβρίου) το τριήμερο κορυφώνεται

με το Συνέδριο - Unconference που θα πραγματοποιηθεί

στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

 

Τι είναι ένα Unconference;

 

Το Unconference δεν είναι ένα συμβατικό, παραδοσιακού τύπου συνέδριο, αλλά ένα συνέδριο που διεγείρει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων.

 

Μην τρομάζετε! Δεν θα σας λείψουν οι παρουσιάσεις, αλλά μετά και πριν από αυτές θα μπορέσετε να πάρετε μέρος σε δημιουργικά διαλείμματα, δημιουργικές συζητήσεις και εργαστήρια που θα διεξάγουν ειδικοί συντονιστές.

 

Επιτυχημένοι και καταξιωμένοι παγκοσμίως επαγγελματίες θα μοιραστούν μαζί μας τα ‘μυστικά’ της σύγχρονης βιβλιοθήκης, επιτυχημένες μεθόδους και πρακτικές, παραδείγματα πρότυπων καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 

Όλα αυτά θα συμβούν σε μια χαλαρή και πάνω απ΄ όλα δημιουργική ατμόσφαιρα.

Βασικοί ομιλητές στο Unconference θα είναι:

·         ο Kari Lämsä, διευθυντής της πρωτοποριακής Βιβλιοθήκης ‘Library 10’ του Ελσίνκι,

·         η June Garcia σύμβουλος Βιβλιοθηκών του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates,

·         ο Simon Morisson και ο Δημήτρης Κολοκοτσάς από το Google Books & Art Project,

·         η Χλόη Βαρελίδη από το Mozilla Foundation,

·         δημιουργικοί άνθρωποι, αλλά και βιβλιοθηκονόμοι, εθελοντές και εμψυχωτές της καλοκαιρινής εκστρατείας Future Library 2012 σε αφήγηση μικρών παράλληλων ιστοριών-αφηγήσεων

Σε ποιους απευθύνεται;

Το FUTURE LIBRARY 2012 απευθύνεται τόσο σε όλους τους επαγγελματίες στο χώρο των Βιβλιοθηκών, του πολιτισμού, του βιβλίου, της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας, όσο και στο ευρύ κοινό.

Απευθύνεται επίσης στους Δήμους (σε Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Προϊστάμενους πολιτισμού) και στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού που υποστηρίζουν στη χώρα τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες.

 

Στόχος του συνεδρίου – Unconference:

Να βάλουμε τις Βιβλιοθήκες στην καρδιά και τη ζωή των πόλεων! Γι’ αυτό σας καλούμε να γνωρίσετε από κοντά καταξιωμένους ομιλητές, αλλά και να ανταλλάξετε απόψεις με τους συναδέλφους τους. Να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του Future Library για το έτος 2013, να εμπνευστείτε και να περάσετε μερικές ώρες γεμάτες χρώμα, ενημέρωση και κυρίως δημιουργικότητα.

 


 

 

Ελάτε να μάθουμε, να μοιραστούμε,  να ανταλλάξουμε εμπειρίες, αγωνίες και γνώσεις γύρω από τις Βιβλιοθήκες και τον πολιτισμό!

 

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες                                                                                                                                                            για το

 

FUTURE LIBRARY 2012

Μοιραζόμαστε τις ίδιες σελίδες. Ας μοιραστούμε ιδέες!

 

 


 

 

…και μην ξεχνάτε να ενημερώνεστε και μέσα από τη σελίδα του Future Library στο Facebook.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα