www.bookbook.gr δείτε αυτή τη εβδομάδα

Καλωσορίζουμε την καινούρια χρονιά με τα βιβλία που ξεχωρίσαμε την χρονιά που μας πέρασε.
Διαβάσαμε πολύ όλη τη χρονιά, ξεφυλλίσαμε, ακούσαμε και διαβάσαμε απόψεις άλλων κι αυτές είναι οι προτάσεις στις οποίες καταλήξαμε. Είναι αυτονόητο πως δεν έχουμε συνολική άποψη για την περσινή βιβλιοπαραγωγή. Αν κάτι πάντως χαρακτηρίζει τις επιλογές μας είναι η δυναμική παρουσία των ελλήνων δημιουργών. Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τους μεταφρασμένους τίτλους θέλουμε να σταθούμε στα ελληνικά βιβλία που κυκλοφόρησαν το 2012.
Οι εκδότες έκαναν πιο αυστηρές επιλογές, ο όγκος των βιβλίων μειώθηκε και αναδείχθηκαν εκείνα τα έργα που ανανεώνουν τον τρόπο που μέχρι τώρα παρουσιάζονταν τα θέματα.
Έτσι φέτος ξαναβρήκαμε το έργο του Αλέξη Κυριτσόπουλου αλλά αγαπήσαμε και τα βιβλία νέων ή λιγότερο γνωστών δημιουργών που ξέρουν αθόρυβα να μας χαρίζουν δουλειές που είναι γνήσιες, διαθέτουν μεράκι και εντιμότητα.
Αυτά τα βιβλία είναι οι χαραμάδες αισιοδοξίας που χρειαζόμαστε σε ένα τοπίο που φαντάζει γκρίζο και στεγνό.
Τα χειροποίητα βιβλία που κατασκεύασαν τα παιδιά είναι μια ακόμη χαραμάδα απ’ όπου ξεπροβάλλουν οι απλές ιστορίες τους που το ευαίσθητο αυτί και μάτι της Χαράς Μαραντίδου μεταμορφώνει σε συστατικά ενός κόσμου που ξεχειλίζει από τρυφερότητα, δισταγμό ή αποφασιστικότητα και αγάπη.
Ξεφυλλίστε ακόμη τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων και διαβάστε τη γνώμη μας για τα βιβλία που διαβάσαμε : Τον Τζικιτζίκ και τον Κρικικρίκ του Κώστα Μάγου, Το νανούρισμα για αρκούδες του Benjamin Chaud, Τον Ευτύχιο Καλλέργη και τη συλλογή με τους εφιάλτες του Παναγιώτη Τσιρίδη και το Έρχεται ο Ίνξορ της Αμάντας Μιχαλοπούλου. Τέσσερις τίτλοι που δικαιολογούν την αισιοδοξία μας για τα βιβλία που θα γεννηθούν αυτή τη χρονιά.
 
1

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα