www.bookbook.gr


 
Αυτή την εβδομάδα έρχεται το τσίρκο! Φτάνει στην πόλη με τα καμιόνια του, στήνει τον καταυλισμό του και την πολύχρωμη τέντα του.
Τα βιβλία που μας μιλούν για τον κόσμο του τσίρκου είναι πολλά. Δυσανάλογα πολλά, αν σκεφτεί κανείς, πόσες φορές ένα παιδί έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση ενός θιάσου τσίρκου. Όμως ο κόσμος του τσίρκου είναι ταυτισμένος με τη μυθολογία της παιδικής ηλικίας καθώς αναπαράγεται πια μέσα στα βιβλία.
Στα βιβλία, στις ιστορίες και στις εικόνες τους ξαναβρίσκουμε αυτή την αίσθηση, όταν ο ακροβάτης σε παίρνει μαζί του, ο κλόουν σε κάνει να ξεκαρδίζεσαι με τις γκάφες του, ο μάγος σε κάνει για λίγο ν’ αμφιβάλεις αν θα βγει ολόκληρη η κοπέλα μέσα από το κουτί που το έχει προηγουμένως πριονίσει.
Μια νύχτα, μια φασαρία θα μας ξυπνήσει! Έξω από τα παράθυρά μας θα περνούν τα καμιόνια του τσίρκου. Θα ντυθούμε βιαστικά, θα πεταχτούμε στο δρόμο να τρέξουμε πίσω από την παράξενη παρέλαση, χωρίς να μας πάρει κανείς μυρωδιά μέσα στην πρωινή πάχνη.
Απολαύστε τη συνέχεια στην ταινία του Τσάρλυ Τσάπλιν, Το τσίρκο.
Αυτή την εβδομάδα διαβάστε ακόμα το κείμενο που μας έστειλε η Άλκηστη Χρονάκη, για τις ώρες που περνάει με το δίχρονο γιο της στο βιβλιοπωλείο.
Η επικοινωνία σας μαζί μας είναι σημαντική και αυξάνεται ολοένα!
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα