Φέτος ο κόσμος στις βιβλιοθήκες είναι πολύχρωμος


Φέτος ο κόσμος στις βιβλιοθήκες είναι πολύχρωμος

 

Ολοκληρώθηκε και φέτος στη Βέροια το τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες που οργάνωσε το Future Library σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». η δράση της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας στις Δημόσιες/Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας με ουσιαστικές δραστηριότητες και συνεργασίες με δημιουργούς και τοπικούς φορείς γύρω από το θέμα της καλοκαιρινής εκστρατείας  φέτος έχει τον τίτλο «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος».

Υπάλληλοι 94 Βιβλιοθηκών από όλη την Ελλάδα , μεταξύ αυτών και η Δημόσια βιβλιοθήκη της Λάρισας και η  Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης, πήραν μέρος και εκπαιδεύτηκαν σε ποικίλα εργαστήρια έτσι, ώστε να εμπλουτίσουν τον τρόπο δουλειάς τους στη Βιβλιοθήκη .Οι υπάλληλοι των Βιβλιοθηκών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιωματικά σεμινάρια για εικαστικές δραστηριότητες με την εικαστικό Χριστίνα Ντεπιάν και για εκπαιδευτικό δράμα με την παιδαγωγό, ειδική στο εκπαιδευτικό δράμα Μελίνα Χατζηγεωργίου. Παρακολούθησαν επίσης εργαστήριο δημιουργίας φώτοκομικ με τη σκηνοθέτη Μαρία Λεωνίδα και εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με την υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του WWF Ελένη Σβορώνου.

Κινητήριος δύναμη για τη λειτουργία των Βιβλιοθηκών είναι η αποστολή στις Βιβλιοθήκες βιβλίων για παιδιά και έφηβους. Για τη γνωριμία των υπαλλήλων με τα καινούρια βιβλία, αλλά και γενικότερα την εκπαίδευση πάνω στην ουσιαστικότερη ένταξη των βιβλίων της Βιβλιοθήκης στην καθημερινή ζωή της πραγματοποιήθηκε εργαστήριο με τη μεταφράστρια και συγγραφέα Μαρία Αγγελίδου.

Τα παραπάνω εργαστήρια συνδυάστηκαν με τον κορμό της εκπαίδευσης των υπαλλήλων που οργανώθηκε από την κοινωνιολόγο, ειδική για θέματα ανάγνωσης Ειρήνη Βοκοτοπούλου που αφορούσε στην κατάρτιση των υπαλλήλων έτσι, ώστε να αναδεικνύουν το ρόλο της Βιβλιοθήκης στην κοινότητα, μέσα από δράσεις προσανατολισμένες στην ιδιαίτερη λειτουργία των Βιβλιοθηκών ως κέντρων διάχυσης της γνώσης και της πληροφορίας, αλλά και της αγάπης για την ανάγνωση.

Τέλος, η εκπαίδευση περιελάμβανε οργανωτικά θέματα, καθώς και θέματα προσέλκυσης εθελοντών που παρουσιάστηκαν στο εργαστήριο του Τάσου Χαλκιόπουλου, ιδρυτικού μέλους των Atenistas.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα