www.bookbook.gr.....

Το«αργά» και το «γρήγορα»




Σας καλωσορίζουμε στο καινούριο Bookbook.gr!

Αργήσαμε λίγο να επικοινωνήσουμε μαζί σας αλλά εμείς δουλεύαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε για να ετοιμάσουμε το καινούριο μας site.

Και είμαστε έτοιμοι σήμερα να σας ξεναγήσουμε σε ό,τι καινούριο σχεδιάσαμε.Όμως πριν, ας διηγηθούμε την ιστορία μας: Το Bookbook.gr ξεκίνησε με την πρωτοβουλία δύο ανθρώπων που αναγνώρισαν στο διαδίκτυο τη δυνατότητα να μοιραστούν με περισσότερο κόσμο τις αναγνώσεις τους και την άποψή τους για τη σχέση των παιδιών με τα βιβλία.Εύκολο να το σκέφτεσαι,δύσκολο να το βάλεις μπροστά. Αντιληφθήκαμε γρήγορα τις δυνατότητες του νέου μέσου, μαθαίναμε όμως και κατανοούσαμε τη λειτουργία του αργά.Σκεφτόμασταν μια ιδέα, και ο χρόνος της πραγματοποίησης της ήταν αργός, τόσο που συνήθως μας προλάβαιναν άλλοι.
Εθελοντική δουλειά, χωρίς καμία χρηματοδότηση και υποστήριξη από κανέναν επίσημο φορέα. Αλλά κάθε φορά ο αριθμός των αναγνωστών μεγάλωνε. Αργά αλλά σταθερά.


Κάπου εκεί στη μέση της διαδρομής ήρθαμε σε επαφή με το πρόγραμμα INVENT του City College,Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield στη Θεσσαλονίκη.
Η INVENT, μια εικονική εταιρία φοιτητών του CITY College,αναλάμβανει αφιλοκερδώς το σχεδιασμό και την ανάπτυξη έργων και υπηρεσιών λογισμικού κυρίως για μη κερδοσκοπικούς και κοινοφελείς οργανισμούς. Εδώ και ένα χρόνο, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του City College και ανάμεσα τους η Μαρίνα Ντίκα και ο πολύτιμος πια συνεργάτης μας Κώστας Μαργαρίτης, δούλεψαν με απόλυτο επαγγελματισμό,αφοσίωση και αποτελεσματικότητα ώστε να σας παρουσιάζουμε σήμερα ένα εντελώς ανανεωμένο Bookbook.gr.

Στα πέντε χρόνια που λειτουργεί τοBookbook.gr πολλοί άνθρωποι μας υποστήριξαν και πρόσφεραν την εθελοντική εργασία τους. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Βασική αρχή του Bookbook.gr από την αρχή της λειτουργίας του ήταν η παροχή δωρεάν όλων των πληροφοριών και του υλικού που δημιουργούσαμε. Απομένει στους χρήστες αυτού του υλικού να αναφέρονται στοBookbook.gr κάθε φορά που κάνουν χρήση του υλικού του. Μέσα από την αναφορά σας,εξασφαλίζεται η δυνατότητα να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τους ίδιους όρους και να σας εξασφαλίζουμε πληροφορίες που σας είναι χρήσιμες.

Το θέμα που διαλέξαμε για να ξεκινήσουμε την καινούρια περίοδο του Bookbook.gr είναι: Το «αργά» και το«γρήγορα», για να υπογραμμίσουμε την ουσία της αντίθεσης των δρομέων μεγάλων αποστάσεων και των δρομέων ταχύτητας–νομίζουμε πως ανήκουμε στους πρώτους–, την αντίθεση αυτών που σκέφτονται αργά κι αναβάλουν συχνά την πραγματοποίηση των ονείρων τους ή των στόχων τους κι εκείνων που αποφασίζουν και ενεργούν γρήγορα–νομίζουμε πως ανήκουμε στους πρώτους–, την αντίθεση του λαγού και της χελώνας –είμαστε σίγουρα με τη χελώνα–, την αντίθεση του χρόνου του μυαλού που φτάνει γρήγορα στην ολοκλήρωση μιας σκέψης ή μιας ιδέας και του πραγματικού χρόνου που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί η ιδέα αυτή –είναι η καθημερινή μας μάχη με το χρόνο–.

Σήμερα βάλαμε πάλι το μετρητή του χρόνου στο μηδέν και ξαναρχίζουμε να μετράμε επισκέψεις,σελίδες ανά επίσκεψη,ποσοστό εγκατάλειψης,πηγές επισκεψιμότητας...Θέλουμε να σας ξανασυναντήσουμε όλους πάλι στη σελίδα μας και να σας βλέπουμε ευχαριστημένους με τις νέες μας δυνατότητες.

Στο ίδιο πνεύμα και το απόσπασμα από το βιβλίο Ρίκο και Όσκαρ – το μυστήριο του ριγκατόνι των εκδόσεων Μεταίχμιο, που ηχογραφήσαμε για εσάς.Πρόκειται για ένα συναρπαστικό βιβλίο που πραγματεύεται την υπέροχη φιλία ανάμεσα σ' ένα παιδί ιδιομορφία –που σκέφτεται πολύ αργά και σ'ένα παιδί ιδιοφυία –που σκέφτεται πολύ γρήγορα.Ένα βιβλίο που όσο γρήγορα το διαβάζεις γιατί δεν μπορείς να το αφήσεις για αργότερα τόσο αργά σου αφήνει το αποτύπωμά του και το σκέφτεσαι για μέρες.

Αυτός ο πλούσιος μήνας, τέλος, ήταν και για έναν άλλο λόγο σημαντικός:φύσηξε άνεμος ανάγνωσης με δυο πολύ σημαντικά γεγονότα. Το συνέδριο για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας που οργάνωσαν από κοινού τα παιδαγωγικά τμήματα προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών και το σεμινάριο για υπάλληλους βιβλιοθηκών που οργανώθηκε για δεύτερη χρονιά στη Βέροια από τη Future Library με στόχο τη διεξαγωγή το καλοκαίρι,στις βιβλιοθήκες,εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά και έφηβους.

Ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα ή αργά φτάσαμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα,είμαστε εδώ, ανανεωμένοι,γεμάτοι καινούριες ιδέες, με τους φίλους μας και τους συνεργάτες μας και περιμένουμε τις εντυπώσεις σας.

1
Μοιραστείτε τα νέα μας:
Επικοινωνήστε μαζί μας:e-mail
στείλτε το σε έναν φίλο!
newsletter logo 200px

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα