www.bookbook.gr

Βιβλία όπου πρωταγωνιστεί η ποίηση...

  
 Χαίρετε haidi, 

Λάβαμε πολλά μηνύματα για την καινούρια μας ιστοσελίδα. Σας ευχαριστούμε!

Θα θέλαμε όμως να μοιραστούμε μαζί σας ένα που μας συγκίνησε ιδιαίτερα: «Μπράβο! Είναι ωραίο να φυσάει αεράκι από νέα δέντρα στον ιστότοπο που αγαπάει τα φύλλα των βιβλίων. Να ανθεί και να καρποφορεί η νέα σελίδα και εμείς να καμαρώνουμε άνθη και να γευόμαστε καρπούς».

Αυτούς τους καρπούς σας προσκαλούμε σήμερα να δοκιμάσετε αφού με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε το καινούριο μας παιχνίδι: Οι στίχοι των ποιητών συνομιλούν μεταξύ τους. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που ένα παιδί μπορεί να το παίξει στον υπολογιστή του, να το τυπώσει ή να το στείλει σ' ένα φίλο του. Στο παιχνίδι, τον πρώτο ρόλο έχουν οι στίχοι ελλήνων ποιητών που τα παιδιά πρέπει να τους ξεμπλέξουν και να επιλέξουν το συνδυασμός εκείνο που θα γεννήσει ένα καινούριο ποίημα. Τα παιδιά μ' αυτό τον τρόπο θα σταθούν στη μουσική του στίχου, θα νιώσουν έκπληξη από τη χρήση των λέξεων και τελικά ελπίζουμε να τους κρατήσουν στην καρδιά τους. Ίσως διαβάζοντας κάποτε ολόκληρο το ποίημα να αναγνωρίσουν εκεί κάτι από την ίδια έκπληξη της πρώτης ανάγνωσης των στίχων.

Για να υποστηρίξουμε και με βιβλιογραφία το καινούριο μας παιχνίδι σας προτείνουμε να διαβάσετε βιβλία όπου πρωταγωνιστεί η ποίηση και ο τρόπος να ζεις τη ζωή σου ποιητικά.
Το έχουμε ανάγκη! Όχι γιατί η ποίηση ωραιοποιεί τη ζωή αλλά γιατί μας δίνει δύναμη.

Μπορείτε τέλος, να ενημερωθείτε για τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων.

Και ένα ποίημα της Ίνγκερ Χάγκερουπ από το βιβλίο του Γιοστέιν Γκάαρντερ, Η Μαγική Βιβλιοθήκη, εκδόσεις Λιβάνη:

Το μυρμήγκι

Μικρό;
Εγώ;
Όχι βέβαια.
Είμαι όσο χρειάζεται.
Γεμίζω τον εαυτό μου
και μάλιστα προς όλες τις μεριές
από άκρη σε άκρη.
Μήπως εσύ είσαι
μεγαλύτερος από τον εαυτό σου;

1
 Μοιραστείτε τα νέα μας:
 
 Επικοινωνήστε μαζί μας:e-mail

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα