Ο Εξωγήινος κι εγώ!

:

  
  

Το καινούργιο διαδικτυακό εργαστήριο ομαδικής συγγραφής του Bookbook.gr ξεκίνησε!

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου είναι συγγραφέας. Οι περίεργες φωνές των ηρώων της, του γήινου Ισίδωρου και του εξωγήινου Ίνξορ, τα βράδια, όταν τα υπόλοιπα βιβλία της βιβλιοθήκης της κοιμόντουσαν, την οδήγησαν να ζητήσει τη συμμετοχή των παιδιών στη συγγραφή μιας ιστορίας.

Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος για τις επόμενες τρεις εβδομάδες στο διαδικτυακό εργαστήριο, θα «ζωντανέψουν», ένα γήινο/η ήρωα/ηρωίδα (την πρώτη εβδομάδα), έναν εξωγήινο/η, (την δεύτερη εβδομάδα) και θα «σκηνοθετήσουν» τη συνάντησή τους στη γη (την τελευταία εβδομάδα). Θα πρέπει να συνεχίσουν την ιστορία από το σημείο που την άφησε ο προηγούμενος, ενώ η συγγραφέας θα παρακολουθεί, θα καθοδηγεί και θα σχολιάζει τα κείμενα τους. Συγχρόνως θα μπορούν να ψηφίζουν ποιά από τα προηγούμενα κείμενα τους άρεσαν περισσότερο επηρεάζοντας έτσι την τροπή της ιστορίας.

Τα εργαστήρια ομαδικής συγγραφής που οργανώνει το Bookbook. gr αξιοποιούν δημιουργικά το διαδίκτυο και δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά από όλο τον κόσμο, που μιλάνε ελληνικά, να πάρουν μέρος σε ένα ομαδικό «παιχνίδι» και να επικοινωνήσουν, μέσα από τα κείμενά τους, τόσο μεταξύ τους όσο και με γνωστούς συγγραφείς,.

Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε το www.bookbook.gr και να καθορίστε την τύχη των ηρώων της ιστορίας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα