Το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό «περίπτερο» του κόσμου | Η νέα υπηρεσία του Press Display από το Future Library σε 10 Δημόσιες/Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας




Μία διαδικτυακή Βιβλιοθήκη από εφημερίδες και περιοδικά!

Η πιο γρήγορη ενημέρωση για το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

 

Πως θα σου φαινόταν, αν με ένα απλό «κλικ» βρισκόσουν ενώπιον 2.200 εκ των πιο δημοφιλών εφημερίδων; Αν μπορούσες ανά πάσα στιγμή να έχεις πρόσβαση στις εξελίξεις 101 χωρών διαβάζοντας άρθρα σε 54 γλώσσες; Αν όλη αυτή η πληροφορία σου παρέχονταν εντελώς δωρεάν;

 

Όλα αυτά προσφέρονται σήμερα μέσω μιας υπηρεσίας που παρέχουν δωρεάν 10 επιλεγμένες Δημόσιες/Δημοτικές Βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας, μιας δωρεάς του Future Library, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

 

Για τη νέα αυτή καινοτόμα και πρωτοποριακή υπηρεσία πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Press Display από εκπροσώπους της εκδότριας εταιρίας, το Mark Ritchie (Director of Library Sales & Distribution) και τον James Fairbotham (Market Development Manager).

 

Στην εποχή μας οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουμε εξοικειωθεί με την ηλεκτρονική ανάγνωση και πόσο μάλλον εφημερίδων ή περιοδικών. Το PressDisplay είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε αναγνώστη, καθώς παρέχει προνόμια που δεν μπορούν αντίστοιχα να παρέχουν παρόμοιες εφαρμογές. Εκεί έγκειται η καινοτομία της. Ο χρήστης της υπηρεσίας έχει τη δυνατότητα να διαβάσει όποια εφημερίδα, αλλά και όποιο περιοδικό επιλέξει μέσα από την ευρεία γκάμα που του παρέχεται, χωρίς καμία παράληψη και διαφορά από την υπό έκδοση μορφή τους.

 

Le Monde, The Independent, Washington Post, International Herald Tribune, The Guardian, Καθημερινή, Cosmopolitan είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα εφημερίδων και περιοδικών που μπορείς να διαβάσεις ηλεκτρονικά στις Δημόσιες Κεντρικές Βιβλιοθήκες Βέροιας, Δράμας, Λιβαδειάς, στην Παπαχαραλάμπειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Τρικάλων, Κορίνθου, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Ηλιούπολης και Χανίων. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρίσκεσαι στο χώρο της Βιβλιοθήκης και να συνδεθείς στο ασύρματο δίκτυό της (free internet wi-fi spot). Τα υπόλοιπα είναι εύκολα: μέσω των υπολογιστών της Βιβλιοθήκης ή της προσωπικής σου ‘έξυπνης’ συσκευής μπαίνεις απλώς στην ιστοσελίδα: http://library.pressdisplay.com και περιηγείσαι στα νέα όλου του κόσμου μέσα από λόγια και εικόνες.

 

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η υπηρεσία αυτή δεν πρόκειται για μία απλή ηλεκτρονική ανάγνωση εφημερίδων και περιοδικών, αλλά προσφέρει πραγματικά μία ολοκληρωμένη εμπειρία για τους επισκέπτες της Βιβλιοθήκης: όλα τα άρθρα εκτός από το να τα διαβάσεις, μπορείς επίσης να τα επεξεργαστείς με κάθε ψηφιακό εργαλείο και πολυμεσική εφαρμογή, να τα μοιραστείς στα κοινωνικά δίκτυα, να τα στείλεις με e-mail, να τα μεταφράσεις σε 12 γλώσσες, να τα αποθηκεύσεις, να τα εκτυπώσεις, ακόμη και να τα ακούσεις! Μπορείς επίσης να τα αξιολογήσεις και να τα σχολιάσεις μαζί με επισκέπτες άλλων Βιβλιοθηκών από όλο τον κόσμο, να δεις τα πιο βασικά πρωτοσέλιδα, να αναζητήσεις άρθρα με λέξεις-κλειδιά και πολλά ακόμη.

 

Το Future Library μένοντας πιστό στο όραμά του για την ενίσχυση του ρόλου των Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών ως μοναδικών κέντρων δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης και με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», τώρα μέσω της δωρεάς αδειών χρήσης σε 10 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Ελλάδας, φέρνει τα νέα όλου του κόσμου στον υπολογιστή μας, στο κινητό μας, στο tablet μας, στη Βιβλιοθήκη της πόλης μας!

 

Το Future Library εγκαινιάζει σε πιλοτικό στάδιο τη νέα αυτή υπηρεσία της ηλεκτρονικής ανάγνωσης εφημερίδων και περιοδικών, εφαρμόζοντάς την αρχικά το 2013 σε 10 Δημόσιες/Δημοτικές Βιβλιοθήκες, με σκοπό την αξιολόγησή της και τη μετέπειτα επέκτασή της και σε άλλες Βιβλιοθήκες που έχουν ή θα αποκτήσουν την απαραίτητη υποδομή.

 

Οι 10 Βιβλιοθήκες που παρέχουν τη νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής ανάγνωσης εφημερίδων και περιοδικών:
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου, Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης και Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Συντονιστής Προγράμματος  - Δημήτρης Πρωτοψάλτου: dimproto@yahoo.com

 

 

Η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και αναμένεται να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές κοινωνικές επιρροές. Επίσης, το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού

 

Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει εγκρίνει συνολικά τη διάθεση €1 δισεκατομμυρίου ($1,3 δισεκατομμύρια), μέσω 2.406 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 109 κράτη ανά τον κόσμο. Από το σύνολο των δωρεών του Ιδρύματος,  άνω του 80% του συνολικού ποσού έχει διατεθεί σε οργανισμούς και πρωτοβουλίες στην Ελλάδα.

 

Ανταποκρινόμενο στη συνεχιζόμενη κοινωνικοοικονομική κρίση στην Ελλάδα, το Ίδρυμα ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2012 πρωτοβουλία για τη διάθεση €100 εκατομμυρίων ($130 εκατομμύρια), μέσα σε τρία χρόνια, προκειμένου να βοηθήσει στην ανακούφιση των δυσμενών συνεπειών της εντεινόμενης κρίσης. Έκτοτε, και στο πλαίσιο της παραπάνω πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα έχει διαθέσει €55 εκατομμύρια ($71 εκατομμύρια) για την ενίσχυση διαφόρων μη κερδοσκοπικών οργανισμών σε όλη τη χώρα, και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την έγκριση επιπλέον δωρεών.

 

Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος (€566 εκατομμύρια/$796 εκατομμύρια) είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα. Οι κατασκευαστικές εργασίες στο χώρο έχουν ήδη ξεκινήσει. Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» πιστεύει ακράδαντα ότι πρόκειται για ένα έργο μεγάλης εθνικής σημασίας, ειδικά υπό τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα. Παραμένει μαρτυρία και δέσμευση για το μέλλον της χώρας, σε μία κρίσιμη ιστορική συγκυρία. Αποτελεί, επίσης, μοχλό βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης, πράγμα πολύ σημαντικό υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

 

 


 


 

Φωτογραφίες © 2013 arive


 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα