«Le Jardin des enfants» ένα ξεχωριστό Εργαστήριο Αφήγησης !



«Le Jardin des enfants» ένα ξεχωριστό  Εργαστήριο Αφήγησης  !
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας σε συνεργασία με την Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης , οργανώνει ένα ξεχωριστό εργαστήριο αφήγησης με βάση τα γαλλικά παιδικά βιβλία , που έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορήσει στη Ελλάδα. Η μακροχρόνια παράδοση της Γαλλίας ,που κατέχει τα πρωτεία στο χώρο των παιδικών βιβλίων γνώσεων ,καθώς τόσο το γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα δίνει έμφαση στην εξωσχολική και πολυπρισματική γνώση , όσο και η γαλλική αγορά βιβλίου προωθούν την φιλαναγνωσία,  έδωσε την αφορμή για την οργάνωση του συγκεκριμένου εργαστηρίου , που ως στόχο έχει την επιστροφή στη παραδοσιακή αφήγηση , εμπλουτισμένη με απλές δραστηριότητες που θα συνδυάζονται με το εκάστοτε βιβλίο.
«Le Jardin des enfants» , ο κήπος των παιδιών , θα αρχίσει το ταξίδι του την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 ,ώρα 6:00-6:45 μ.μ. με το βιβλίο ΕΝΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ   της Beatrice Alemagna .  Με αφορμή το βιβλίο ,τα παιδιά θα δημιουργήσουν  ένα κολάζ με τα γνωστότερα μνημεία του Παρισιού! Η δράση είναι δωρεάν.
Πηγές για το υλικό των  εργαστηρίων: Εργαστήρια Καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος(2016)  και www.bookbook.gr.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτίμηση της Επιστημονικής Διημερίδας με τίτλο «Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο» - Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης

Επιστημονική διημερίδα “Μ. Καραγάτσης: Προσεγγίσεις στον συγγραφέα και τον άνθρωπο” – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα